Hans Dahle i studioet til Radio Latin Amerika i Maridalsveien. (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Fortsatt mange lokalradioer på lufta i Oslo

Det er på ingen måte stille på FM-båndet i Oslo, selv om rikskanalene og enkelte lokalradioer har slått av sine sendere på FM. Lokalradioene som er igjen finner du på fire frekvenser. Her er oversikten.

Det er nå velkjent at Radio Metro, The Beat og Radio Rox ble tvunget til å gå av lufta på FM i Oslo. Men, dette gjaldt bare senderne i Oslo og alle disse kanalene har sendere i kommuner rundt Oslo. De betyr at mange i hovedstaden fortsatt kan få inn signaler fra Metro-gruppen på FM.

Innenfor Oslo kommune er det bare såkalte nisjeradioer som får lov til å sende på FM. Det er totalt 14 konsesjonærer som sender på 4 frekvenser. Her er en oversikt over det mangfoldige tilbudet på FM i Oslo:

FM 101,1:  Her finner man Radio Riks som sender sammen med Acem Radio.

På FM 107,7 sender  den kristne radioen Norea Radio, i tillegg til Radio Maran Ata, Radio Islam Ahmadiyya, Muslim Radio og Inter FM. Sistnevnte sender på blant annet albansk, urdu, persisk og tamilsk.

FM 99,3 brukes nå av radiOrakel, tidligere kjent som kvinneradioen. PÅ samme frekvens lever også Voice of Oslo, tidligere Pak Radio.

På FM 105,8 i Oslo finner du blant annet den spanskspråklige lokalradioen Radio Latin-Amerika, Stage Radio og Radio Kristiania.

(noe av informasjonen er hentet fra Aftenposten)

Informasjonsleder Harald Endresen i Norea Mediemisjon forklarer til Aftenposten:

– I hovedstaden har Norea Radio produsert religiøse programmer siden 1982. Mange nordmenn bytter ikke ut radioen i bilen, så jeg tror at det kristne budskapet vil nå ut til helt nye grupper nå, sier Endresen.

Knut Jeppson, redaktør for Radio Riks, forteller om sterke begrensninger, men lokalradioen har tro på fremtiden:

– Vi lager allmennradio og fortsetter som før. På FM blir jo konkurransesituasjonen fullstendig forandret. Som ideell aktør kan vi bare selge reklame for 135.000 kroner i året, men vi kan også selge sendetid, forklarer redaktøren til Aftenposten.

Dette handler om lokalradioer som har konsesjon til å sende på FM inne i Oslo. I områdene rundt Oslo er det flere radioer å høre på. De aller fleste lokalradioene har fått lov til å fortsette på FM minst til 2022. Oslo Frp vedtok nylig en resolusjon der de mener at lokalradioen bør få fortsette på FM også etter 2022 og at det blir tillatt med nye aktører på FM!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar