P4-sjef, Kenneth Andresen under Radiodager i 2017. Foto: Lasse Mørkhagen
Radionyheter

Fortsatt svakt marked i Norge for NENT

P4-gruppens eier, NENT Group, melder om et fortsatt svakt reklamemarked i Norge, mens det gikk ganske greit i Sverige i første kvartal. 

NENT Group har radiokanaler både i Norge og i Sverige, blant annet P4 og P5 på denne siden av grensen og Rix Fm i vårt naboland. Nå melder NENT, som også driver med TV og mye annet, om et fall i radioreklame på 8 prosent, i sin siste kvartalsrapport.

I rapporten beskrives markedet som “hälsosamt” i Sverige, mens radio i Norge beskrives som “fortsatt svag utveckling”, ifølge radionytt.se. NENT Group gir ikke detaljer på tallene for hvert land.

På den annen side går lyttertallene riktig vei i Norge, mens de i Sverige:

– NENT Groups svenska lyssnarandel minskade medan den norska ökade ökade och bägge reklammarknaderna bedöms ha minskat, skriver NENT.

Tallene gjelder de tre første månedene i år der også covid-19-pandemien gjorde utslag på regnskapet, men TV-tjenesten Viaplay redder P4-eieren:

– Det starka momentum vi byggde upp under 2019 fortsatte under början av 2020, men Covid-19 har haft en betydande inverkan på vår verksamhet från mars och framåt. Vår organiska försäljning minskade med 2 procent, där Viaplays starka abonnenttillväxt nästan helt kompenserade för den negativa utvecklingen hos våra reklam- och studioverksamheter, skriver NENT.

Totalt hadde gruppen en omsetning  på 3,66 milliarder svenske kroner, som er 1,9 % lavere enn på samme tid i fjor, men driftsresultatet gikk faktisk opp med en million kroner, til 219 millioner, melder radionytt.se.

Det er ikke kommet meldinger om dramatiske kutt i P4-gruppen i Norge på grunn av koronaviruset, mens flere lokalradioer har måtte gå til permitteringer. Det lønner seg altså å ha et digert internasjonalt foretak med TV-tjenester i ryggen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar