Daniel, Ivar og Christian er klar for å overvåke overgangsvinduets siste dag. Foto: Radio 3 Bodø
Radionyheter

Fulgte Deadline Day på lokalradio

En lokal gjeng med en veldig spesifikk interesse inntok studioene til Radio 3 Bodø i går. For første gang fulgte KeegSports den såkalte Deadline Day direkte med kommentarer og oppdateringer. 

Deadline Day er en betegnelse på at det internasjonale overgangsvinduet i fotball stenges, noe som skjedde i natt. KeegSports startet for et års tid siden og består av en gjeng som er veldig interessert i nettopp dette:

– Vi er noen kompiser som er veldig fotballinteresserte og det startet egentlig med at vi hadde en chat på Facebook mellom oss, der vi oppdaterte hverandre om alle overgangsrykter i fotballverdenen, sier Daniel Kjelstrup og fortsetter:

– Men så fant vi ut at vi heller skulle starte en egen Facebook-side og dele denne informasjonen med flere.  I dag har KeegSports 400 følgere på Facebook og 2.000 følgere på Twitter.

Nå er de også på radio, nærmere bestemt Radio 3 Bodø, som er i en særstilling i Norge. De sender nemlig på FM i et område der NRK, P4 og Radio Norge har slått av sine FM-sendere.

– Vi skal følge «Deadline Day» og skal snakke om de viktigste overgangene i dette januarvinduet, sa Daniel Kjelstrup til Avisa Nordland like før sendingen startet. Kjelstrup satt sammen med Ivar Thoresen og Christian Normann og sendte direkte fra klokken 20 og til midnatt.

– Vi er også en fjerdemann som i dag sitter i Oslo og som gir oss fortløpende info derfra, sier Kjelstrup. De skulle også snakke med den lokale radiokjendisen Erlend Osnes om hvilke forhåpninger han har for sitt favorittlag.

Dette er noe de fire vennene driver med gratis på fritiden, men de har store ambisjoner:

– Målet er å bli den beste siden i landet på fotballrykter og overgangsnyheter. Vi ønsker å engasjere, sier Kjelstrup, som er fornøyd med sin første radiosending:

– Vi har aldri før hatt sending på radio, og vi synes det er kjempeartig, sier han til Avisa Nordland.

LES MER OM DETTE

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar