Radio Stryn 30 år Foto: Thomas Taule / Radio Stryn
Radionyheter

Full fest for 30 år med Radio Stryn

– Radio Stryn lever, det er fantastisk. Ordene tilhører Inger Hoff, som var en av mange gjester da Radio Stryn markerte sitt 30-årsjubileum sist helg. 

Jubileet ble markert med sendinger både fredag og lørdag og totalt ble det sendt 30 timer med variert stoff utover eteren.

Kari Raudi og Ove Aarskog har radiobingo på Radio Stryn FOTO: MARTIN SANDAL / RADIO STRYN

Slik beskriver Radio Stryn selv sin jubileumsfest: 

– I framkant av jubileumssendingane var det gjort eit solid og grundig arbeid. Til dømes så har Arne P. Sunde og særskilt Martin Sandal brukt mykje tid på å finne fram gamle opptak og «gullkorn» til sendingane.

Først ut på fredag var Arne P. Sunde som gav eit tilbakeblikk gjennom Radio Stryn si 30 år lange historie. Jan Stian Raudi, Hans Sigmund Kirkeeide, Einar Skjerven, Frode Sunde og Ola Kringlen, alle med i Radio Stryn si pionertid, var gjester i sendinga.

Her var også børsta støv av den populære programposten «Purple Rain», der Frode Sunde og Inge Kjetil Sandvik var tilbake i studio for å gjenopplive det legendariske radioprogrammet. «Ein Liten Beta Blues» med Sigbjørn Kirkeeide, John Os og Johnny Hjelle fekk vi også i løpet av fredagskvelden.

John Os og Johnny Hjelle, som i fleire år har bidrege med program i lokalradioen, inviterte til radiofrukost laurdag morgon. Vidare gjekk det slag i slag med ettermiddagssending og «Marling & musikk» og kveldssending. Innimellom desse programpostane hadde Martin Sandal funne fram fleire historiske radioklipp, og Nils-Petter Hauge og Rita Karin Nyland hadde programposten «Heilt Nils». Arne P. Sunde hadde gjestene Inger Hoff, Hans Sigmund Kirkeeide og ordførar Sven Flo i studio for å snakke om den spede starten, frå ide til søknad, og lokalradioen sin plass i lokalsamfunnet. «Purple Rain» del 2 gjekk også seinare på kvelden. I høve jubileet var det sjølvsagt jubileumsbingo, med Kari Raudi og Ove Aarskog bak mikrofonane.

Ansvarlig for Radio Stryn, Ove Aarskog, er godt fornøyd med sendingene.

– Det gjekk knirkefritt, det var mykje som skulle på plass før sendingane starta. Det har vore ein fantastisk dugnadsinnsats, med mange flinke bidragsytarar både frå nærområdet og lengre vekke.

Aarskog forteller at lokalradioen har fått mange gode tilbakemeldinger, og flere vil gjerne høre historiske klipp en gang til. Kanskje blir det ønskereprise i romjula.

Radio Stryn har ikke bare feiret 30 år men de kan også feire at de har satt i gang en større satsing på lokalradioen. Nå sendes det radio hele dagen med 14 timer egenprodusert radio daglig i samarbeid med Bording Media. Det blir lokalt produsert musikkprogram, sport, Lørdagsmagasin og mye annet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar