Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet, Oslo FOTO: Stortinget
Radionyheter

Gahr Støre med skryt til FM

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener at FM har fått sin renessanse. Utspillet kom under 1.mai-feiringen i Lillestrøm. 

1. mai var Ap-leder Jonas Gahr Støre stjernen på et drive-in arrangement ved Norges Varemesse i Lillestrøm. Det melder Frifagbevegelse.no, som omtaler hans opptreden på følgende måte:

– Og mens han sto på scenen, gikk det plutselig opp et lys for Ap-lederen: Han behøvde jo ikke å stå på scenen. Dermed gikk han turen ned catwalken, ut til bilene, og folket vinket og hilste til Ap-sjefen. Og de hang på hornet.

Selv synes Jonas Gahr Støre det var en morsom opplevelse.

– Vi har en ekstraordinær situasjon. Men hvorfor ikke gjøre dette igjen. Folk sitter varme og gode i bilene sine på en kald dag. Og FM-båndet får sin renessanse, sier Jonas Gahr Støre til FriFagbevegelse.

– All ære til arrangørene, sier han.

Gahr Støre var hovedtaler under dette 1. mai-arrangementet og brukte mye tid på å kritisere den sittende regjeringens politikk og mente ikke overraskende at landet trengte en ny statsminister. Han snakket ikke noe særlig mer om mediepolitikk, men kom selvsagt inn på den situasjonen landet befinner seg i:

– Vi har ikke kunnet gjøre det vi pleier å gjøre 1. mai. Men vi kan markere verdien av rettferdighet, solidaritet, arbeid og velferd. Aldri før mens jeg har levd, har de verdiene vært mer utsatt, eller mer truet gjennom det som har skjedd de siste årene. Det ligger store oppgaver foran oss, gode venner, sa Jonas Gahr Støre i sin tale – til energisk tuting.

Hele saken på frifagbevegelse.no

Lokalradio.no antar at Støres FM-skryt siktet til at lyden ble overført fra scene til biler via FM-båndet, ettersom DAB er tildels ubrukelig til et slikt formål. Han skal ikke ha sagt noe mer om ny bruk av FM.

Arbeiderpartiet var et av partiene som var med på vedtaket om å slukke FM for riksradio og de kommersielle lokalradioene i storbyene, men de var også med på vedtaket om å la andre lokalradioer få fortsette på FM til 2027.

Kan vi nå håpe at Gahr Støre er blitt mer positiv til FM?

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar