Sendepunkt i Hadsel i Vesterålen. (Foto: Eivind Engberg)
Radionyheter

Går ikke over på DAB

FM-nettet slukkes ikke i 2017 og det kommer et stort flertall av landets lokalradioer til å benytte seg av. En av dem er Radio E6 i Sør-Trøndelag, som ikke ser noen grunn til å satse på DAB. 

Det er bare rikskanalene som etter planen forsvinner fra FM-radioen neste år, mens de aller fleste av lokalradioene fortsetter å sende på FM i minst 5 år til.

– Radio E6 og de fleste av landets nærradioer blir fortsatt å høre på fm-båndet som ikke slukkes, slik det ofte blir omtalt som, påpeker ansvarlig redaktør i Mediehuset OPP og Radio E6, Per Roar Bekken.

Mediehuset Opp har bestemt at lokalradioen for Oppdal og Rennebu ikke kommer til å gå over på dab med det første.

– Det skyldes at det ikke vil være lønnsomt for oss å ta den investeringen. Så lenge folk fortsatt kan finne oss på nettradio og fm-båndet også med sin nye dab-radio, ser vi ingen grunn til å forhaste oss, sier redaktøren til sin egen nettavis opp.no.

Det er nå en rekke lokalradioer som velger å sende både på FM og DAB. Noen har kommet langt i digitaliseringen, mens andre har såvidt begynt. Det er likevel mange lokalradioer som har kommet fram til at det for dem ikke vil være lønnsomt å investere i DAB. Radio Randsfjord blir heller ikke å finne på DAB med det første:

– Nei, det har vi ikke økonomi til. Uansett er DAB et forbigående tema siden stadig flere streamer på nettet. Nå kommer snart også 5G. Da kan man ta inn all verdens radiokanaler, sier redaktør Anders Taaje.

Han er derfor oppgitt over forslag fra sin egen lokale stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien om å innføre en returordning for FM-radioer:

– Wøien vil ta fra folket FM-radioene. Hun har tydeligvis ikke fått med seg at lokalradioene skal fortsette å sende, sier Taaje i et fyldig intervju i lokalavisa Oppland Arbeiderblad.

Radio Randsfjord har satt opp totalt sju sendere som dekker store deler av Søndre Land, Nordre Land og Hadeland. Hovedkvarteret er i Gran.

– Vi skal fortsette å sende på de samme frekvensene som i dag. Dessuten skal vi søke om flere frekvenser siden vi nå blir igjen alene rundt Randsfjorden. Blant annet vil vi sette opp to nye punkter på vestsiden av fjorden, opplyser Taaje til OA.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar