Stian Elverum og Karin Jegtvik. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Går tilbake til ultralokale sendinger

Nea Radio vil lage enda mer og bedre lokalt innhold. Ultralokale sendinger er tilbake over nyttår, etter ønske fra lytterne. 

Mange, spesielt i Neadalen og fjellregionen, har savnet «de gode gamle» lokale sendingene, opplyser Nea Radio i en pressemelding. De siste årene har lokalradioen prioritert å bygge en sterk sendeflate med like programposter for hele Trøndelag.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra lyttere som savner et mer lokalt preg på det redaksjonelle innholdet, og vi ønsker å tilby lytterne våre det de etterspør, sier redaktør Karin Jegtvik, som lover enda mer lokal lokalradio fra nyåret.

Fra januar kommer altså Nea Radio igjen til å satse på egne lokale sendinger, og utvikle et enda bedre innhold basert på hvor folk bor.

– Det blir en kombinasjon av regionale sendeflater for hele Trøndelag, som Trønderfrokost med Baard Danielsen og en aktuell ettermiddagssending. Men midt på dagen vil vi fra nyåret tilby lokale sendinger fra de delene av Trøndelag, som tidligere var definert som kjerneområdene våre, lover
redaktøren.

– Dette gir enda mer spillerom og tid til saker som er interessante for folk og næringsliv i for eksempel Selbu/Tydal eller Røros/Holtålen, sier Jegtvik.

Det kommer etter hvert til å dukke opp flere Nea Radio kanaler i DAB-nettet for hvert enkelt lokale område. Disse kanalene kan høres i DAB-nettet over hele Midt-Norge.

– Det vil fortsatt være mulig å lytte til Nea Radio på FM-nettet, og de lokale sendingene vil være mulig å høre også der, sier daglig leder Stian Elverum.

– Regjeringen lover at FM-nettet skal eksistere til i alle fall 2031. Dette er også en solid motivasjon, og ikke minst trygghet, for å kunne satse enda mer på lineær radio i framtiden, sier Elverum.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.