Klompen Nærradio i 1988: Fra venstre Svein Otto Børstad, Finn Tangen, Ove Risvik og Frode Viken. Bildet ble tatt av Espen Sandmo. Hentet fra Flickr
Radionyheter

Geir Obal Johansen er død

Den kjente musikeren Geir Obal Johansen er død 62 år gammel. Han får blant annet hyllest for sin tid i Klompen nærradio (bilde). 

Johansen gikk bort i 17.mai-uka etter en lengre periode med sykdom. Hans familie fortalte følgende til Halden Arbeiderblad:

– Geir har vært syk med kreft i et års tid. Men dødsfallet kom likevel overraskende på oss. Han har nok vært sykere enn han ga uttrykk for, sier hans søster Tove Johansen, på vegne av familien.

Han bodde lenge i Halden, men var oppvokst i Namsos og var aktiv i miljøet rundt Klompen Nærradio. Velkjent musiker Askil Holm har blant annet skrevet dette i et minneord om Johansen:

– Southern man, Heart of gold og Rocking in the free world ljomet ut av et duggete kjellervindu på Vestre Havn i Namsos. Bak miksebordet satt en skrekkslagen ungdomsgjeng med et brennende musikkhjerte i halsen.

Vi hadde hørt Neil Young på full guffe for første gang. Bak spakene satt Geir. Obal ble han kalt. Han snakket om musikk, spilte den høyt og var rocker. Ikke en i lånte fjær. En ekte rocker med hjertet utenpå dongeriskjorta.

For mange musikkinteresserte som fikk hodet over vannet på 90-tallet i Namsos var Geir Johansen en gigant. Et radiomenneske. En musiker. En låtskriver. En som lyttet til deg, en som lo høyt med deg, en som mente noe om sangene du hadde skrevet og en som spilte inn musikk med alle som hadde noe vondt eller godt på hjertet som måtte printes på vinyl, skriver Holm i minneordet til Geir Obal Johansen.

Hele minneordet står på trykk i Halden Arbeiderblad

Vi fant dessverre ikke noe bilde av Johansen i studio i Klompen Nærradio, men legger i stedet ved dette bildet fra lokalradioen i 1988, som en illustrasjon.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar