Harald Nissen (MDG) besøkte forrige uke redaksjonslokalene til Radio Latin-Amerika og Radio Inter FM i Maridalsveien 3, sammen med Fatima Al Madar (AP) og representanter for Rådet for innvandrerorganisasjoner. Foto: Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Gladmelding for minoritetsradioer

Oslo kommune setter av 200 000 kroner for å styrke minoritetsradioene i hovedstaden. Flertallet mener radio er en viktig funksjon i samfunnet. 

Et flertall i bystyret i Oslo, bestående av Ap, MDG,  SV og Oslo Rødt, setter av 200 000 kroner til et forprosjekt som skal se på fremtidsmulighetene for Oslos innvandrerradioer. Bakgrunnen er at Sentrum-venstre-flertallet vil fremme en mer inkluderende offentlighet i etermediene.

– Fra vårt hold er dette et lokalpolitisk initiativ som vi håper kan fremme Oslo på ulike språk, forklarer fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, Abdullah Alsabeehg (Ap).

– Arbeidet må først og fremst sees i sammenheng med Mediemangfold-utvalgets kommende anbefalinger og ta utgangspunkt i Oslos behov for en lokal og samtidig multikulturell offentlighet, forklarer Alsabeehg til Utrop.

Mange av de små lokalradioene har slitt økonomisk som følge av at tilskuddsordningen til lokalkringkasting ble forandret noe som førte til at det ble mindre penger til etniske organisasjonsradioer. Rikskanalenes overgang til DAB har også medført praktiske problemer ved at enkelte lokalradioer har måttet overta ansvaret for senderanleggene.

Dette er derimot en nyhet som tas imot med glede i minoritetsradioene:

– Gode nyheter for de to største minoritetsradioer i Oslo Radio Latin-Amerika og Radio Inter FM som i mange år har kjempet for at Oslo kommune skal gi dem noe pengestøtte, sier redaktør Hans Dahle i Radio Latin-Amerika.

– Oslo har 150000 personer med innvandrerbakgrunn. Kommunen har også et ansvar for de få lokalradioer for innvandrere i hovedstaden som utgjør en viktig funksjon for samfunnet. Det er gledelig at det nye Bystyret i Oslo tar oss på alvor, i motsetning til Kulturdepartementet og kulturminister Linda Hofstad Helleland som har kuttet tilskuddet til de få minoritetsradioer i hele landet, sier Dahle.

Harald Nissen fra MDG har vært en av pådriverne for at minoritetsradioene skal få støtte. Han ser på de 200.000 som man fikk igjennom som en grei start.

– Innvandrerradioene har vært aktive bidragsytere. 200.000 var det vi fikk igjennom budsjettet, og jeg ser dette på som et beløp som gir anledningen til å få gjort noe.

Nissen mener at det kan bli aktuelt å få mer i støtte i tiden fremover.

– Vi som har stått på for innvandrerradioene ser potensialet i denne satsingen. Vi snakker om medier som ofte driver på frivillig og ikke-kommersielt grunnlag, og som trenger denne støtten. Fra et mediemangfolds-standpunkt er det helt klart viktig å tilrettelegge for alle type aktører, sier han

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar