GLR Studio ARKIVFOTO
Radionyheter

GLR fikk en halv million av Sametinget

Nyheten ble sluppet fredag, men det var visst ingen aprilspøk: Sametinget har bevilget en drøy halv million kroner til tre ulike prosjekter på lokalradioen GLR i Kautokeino. 

GLR søkte i vinter Sametinget om prosjektstøtte til tre ulike prosjekter. To radioserier og et seminar til en total kostnad av 636.000 kroner. Fredag 1. april kom sametingspresident Aili Keskitalo i studio hos den samiske lokalradioen og hadde en svært hyggelig nyhet:

Programlederne trodde nesten det var en dårlig spøk, men det var ramme alvor: Sametinget har bevilget 546 000 kroner til GLR for at lokalradioen skal utvikle nye plattformer, drive språkrøkt for samisk språk og arrangere seminar, melder Altaposten

Ansvarlig redaktør Nils Martin Kristensen forteller til avisa at radioseriene skal handle om kulturkvelder, der man samtaler med publikum på et lite sted og hvor man blander tradisjonelle og moderne tema. Der blir samisk språk en felles arena for alle på tvers av generasjoner.

– Vi skal ha eldre mennesker med på disse kulturkveldene, for når det gjelder samisk og eldre mennesker så ha de gjerne et svært rikt språk og det er slik som vi mener skal bli tatt vare på og bidra til å revitalisere språket, sier Kristensen.

– Den andre radioserien skal handle om samisk terminologi med basis i dagliglivet og den samiske kulturen i Kautokeino.

GLR er en lokalradio som sender både på norsk og samisk i Kautokeino og i Karasjok i Finnmark, både på FM og på internett. Lokalradioen har holdt på siden 1991 og er i dag to fast ansatte og en rekke frilansere.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar