Daglig leder Nils Martin Kristensen i Guovdageainnu Lagasradio
Radionyheter

GLR forbedrer dekningen på FM

Onsdag 13. desember ble Radio DSF og Guovdageainnu Lagasradio enerådende på FM i sitt nedslagsfelt i østlige deler av Finnmark. Nå planlegger radiostasjonene å utbedre sitt FM-nett samtidig som det også etableres et lokalt DAB-nett.

I første omgang består FM-endringene i å forbedre dekningen for sendere som ikke fungerer optimalt.

– Senderen på Rassegalvarre, som har vært i konflikt med kraftforsyningen og derfor ikke fungert optimalt, den får snart frie forhold på fjelltoppen. Dermed er vestvidda , som ikke får inn DAB, dekket av våre sendinger. Altså vil de områdene i Nord-Troms som mister all radiodekning når NRK slukker sitt FM-nett, kunne få nyheter og værmeldinger fra vårt studio, sier daglig leder Nils Martin Kristensen i Guovdageainnu Lagasradio til Altaposten.

Dette vil medføre at flere får anledning til å ta inn FM-signaler fra lokalradioene i det langstrakte dekningsområdet.

– Når den er oppe og sender radiosignaler igjen, vil det være dekning for våre sendinger til langt nord for Suolovuopmi. Og når NRK slukker sitt FM-nett, så setter vi i gang sendingene av BBC World Radio, noe vi synes er viktig å starte med, forteller Kristensen.

Han røper også overfor avisen at det foreligger flere utvidelsesplaner.

–  Sammen med radio DSF i Karasjok skal vi få på plass en sender på Iskuras og vi skal sammen med dem også søke konsesjon for å sette opp FM-sender i Tana. Vi er beredskapsradio og vi tar det ansvaret på største alvor, sier Kristensen.

Kristensen mener internett er fremtidens distribusjonsplattform for radio og har ved flere anledinger ment at DAB er et pauseinnslag i radiohistorien. Nå kan det likevel gå mot at den samiske minoritetsradioen i Kautokeino også kommer til å distribuere sine sendinger på DAB+. Deres samarbeidspartner, Radio DSF har nemlig fått tildelt anleggskonsesjon for å bygge lokalt DAB-nett i Øst-Finnmark. Utbyggingen av det digitale nettet kan starte allerede før sommeren.

– Vi har søkt om støtte til å leie oss inn på det digitale nettet til Radio DSF, fordi vi ønsker å tilgjengeliggjøre innholdet vårt på alle plattformer, hvor det er lyttere, sier Kristensen til lokalradio.no.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar