Nils Martin Kristensen er ansvarlig redaktør for GLR - Guovdageainnu Lagasradio
Radionyheter

GLR med internasjonale nyheter

Den samisk-språklige lokalradioen GLR i Kautokeino slipper nå BBC til i sin sendeflate. Fra tidligere har GLR også et samarbeid med Nea Radio. 

Lokalradioen i Finnmark tenker litt utenfor boksen når de nå varsler et samarbeid med BBC. GLR vil fortsette med sendinger på samisk ( og norsk ), men vil i fremtiden også levere internasjonale nyheter til sine lyttere.

Straks de britiske kringkastingsmyndighetene har underskrevet avtalen som radioredaktør Nils Martin Kristensen har fremforhandlet, vil det bli BBC World News på radio GLRs frekvenser på kvelds og nattestid i Kautokeino.

– Vi har fra før våre egne sendinger hver ettermiddag og vi har bingoen vår i tillegg sender vi for Radio Nea og har også Radio DSF fra Karasjok på vårt sendernett, sier redaktør Nils Martin Kristensen til Altaposten.

– Den ledige kapasiteten mener vi passer veldig bra for engelskspråklige sendinger på kveld og natt. Så om kort tid vil vi presentere en helt ny sendeplan, der verdensnyhetene og BBC sine seriøse programmer blir del av vårt tilbud, forteller Kristensen

– Vi tenker slik at dette blant annet vil være et godt tilbud til de mange internasjonale studentene som bor i Kautokeino og studerer ved samisk høgskole, sier han til avisa.

Lokalradio.no kjenner til at samarbeidet med Nea Radio har pågått i flere år. Nea Radio er Norges mest populære lokalradio, målt i oppslutning i sitt eget område. Nea har blant annet også nyheter på sør-samisk.

De nye konsesjonsreglene for lokalradio gjør at man ikke lenger trenger å søke om tillatelse til å sende samsendinger med andre radiokanaler. Unntaket er i storbyene, der nisjeradioene er pålagt begrensinger på grunn av DAB, slik at de ikke skal ta lyttere fra NRK og de andre rikskanalene.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar