Nils Martin Kristensen i det nye studioet til GLR Foto: GLR
Radionyheter

God avtale gir nye tider for GLR

Ved hjelp av kommunen og TV2/Lydrommet har lokalradioen i Kautokeino fått splitter nytt og moderne utstyr. Nå satser GLR på fremtiden. 

Det begynte med at redaktør Nils Martin Kristensen fikk nyss om at TV2/Lydrommet i Bergen skulle skifte ut noe studioutstyr. Noen telefoner senere satt GLR med det som beskrives som supermoderne utstyr til halv pris.

– Både jeg og Post-Isak er rimelig stolte over det nye studioet med dette utstyret. Det tok riktignok litt lenger tid enn først beregnet å få dette montert og i drift, men nå funker det, sier Kristensen til Altaposten, som først omtalte saken.

Kautokeino kommune har også vært delaktige i denne prosessen, for når Kristensen først hadde fått tak i utstyret, så måtte han også ordne finansiering:

– Tenk at Kautokeino kommune bidrar med 40.000 kroner i støtte til oss når vi skulle skifte utstyr i studio. Ordføreren tok søknaden vår på strak arm og bevilget oss pengene, sier den overlykkelige lokalradioredaktøren.

Ordføreren Johan Vasara påpeker hvor viktig lokalradioen er for lokalsamfunnet:

– GLR har en viktig funksjon i vårt lokaldemokrati på samme måte som de andre mediene i Sapmi har det. Forskjellen er at GLR som mediebedrift er den eneste uavhengige samiske radiokanalen. At svært mye av arbeidet med GLR sine sendinger skjer med dugnadsinnsats, i tillegg til den jobben som de fast ansatte Isak Nils Nilsen Hætta (Post Isak) og redaktør Nils Martin Kristensen utfører, er kanskje ikke unikt. Men dette viser også at engasjementet rundt lokalradioen er stort, sier ordføreren til Altaposten.

Bevilgningen til GLR sitt nye studio og utstyr er hentet fra det kommunale næringsfondet.

I tillegg til nytt utstyr har GLR også pusset opp sine lokaler, ved hjelp av frivilllige og trofaste radiolyttere.

GLR er en av få norske lokalradioer som sender på samisk, men de har også sendinger på norsk og internasjonale nyheter fra BBC. De har også samsendinger med Nea Radio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar