Anders Taaje er ansvarlig redaktør i Radio Randsfjord
Radionyheter

God lyd gir flere lyttere

Radio Randsfjord er kvartalets rakett på Lokalradio Topp 15 og suser inn på en sjuende plass. Radiosjefen oppgir god lyd som en av årsakene til suksessen

Radio Randsfjord er lokalradioen for Hadeland og Land og har tidligere ikke blitt målt på lyttertallene fra Kantar TNS.

I sitt første kvartal får lokalradioen i Oppland hele 22 % daglig oppslutning i sitt eget område. Det er redaktør Anders Taaje veldig fornøyd med:

– Dette er jo helt utrolig! At vi puster selveste NRK P1 i nakken, med kun1% mindre i daglig oppslutning (P1 riksdekkende), er jo langt over det vi kunne våget og håpe på. Samtidig “knuser” vi de kommersielle hvor P4 (Rikstall) har 11% og Radio Norge har 5% ( Riks ) daglig oppslutning, sier Taaje.

En av årsakene til suksessen er at Radio Randsfjord er alene om å sende på FM i sitt område, men Taaje har også en litt annerledes forklaring på hvorfor lokalradioen hans gjør det så bra:

– Selvsagt har vi fått god hjelp ved at de riksdekkende kanalene frivillig valgte å forlate FM-båndet, men samtidig hadde vi ikke oppnådd disse fantastiske tallene uten at lytterene faktisk liker å høre på oss. Gode programledere blandet med god og variert musikk, òg – ikke minst – god lyd, tror jeg må være de viktigste grunnene til at så mange velger oss, forklarer redaktøren.

Taaje er veldig opptatt av at lokalradioene må få fortsette på FM også etter 2021:

– Det alvorlig viktigste er jo om vi blir tvunget til å slå av vårt 100% egeteide FM-nett i 2022. Skjer det så er det kroken på døra. Vi ser jo nå allerede at to radioer i Osloområdet, som har 1,2 millioner innbyggere i sitt nedslagsfelt, har levert inn sine dab-konsesjoner. Videre er Radio Trondheim, som sendte på dab, konkurs, og selveste P4-eide P5 Bergen ga opp, sier Taaje og fortsetter:

– Da sier det seg selv at lille Radio Randsfjord, med ca. 40.000 innbyggere i sitt konsesjonsområde, ikke vil ha nubbesjangs til å overleve en eventuell påtvunget dab-investering. Jeg håper politikerene tar til vettet og lar lokalradioene få fortsette på sine FM-nett til 2032. Det er tross alt snakk om flere hundre arbeidsplasser som vil bli borte om FM-nettet slukkes. Vinnerne blir i så fall de to 100% utenlandseide kommersielle kanalene (P4 og Radio Norge), og lisensfinansierte NRK. Så vidt jeg vet er landets lokalradioer 100% norskeide, og de koster ikke samfunnet èn krone, sier Taaje.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar