Foto: Radio Metro
Radionyheter

God økning for Metro på Østlandet

FM-slukkingen til NRK på det sentrale Østlandet gir økte lyttertall for lokalradiokjeden Radio Metro. Det kommer fram i ferske tall fra Kantar TNS.

Radio Metro har økt med 34 % etter at NRK slo av sine FM-sendere i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold i uke 38. Lokalradiokjeden har sammenlignet ukene 39 til 43 i 2017 med de samme ukene i 2016 og dermed kommet fram til at Metro har økt den ukentlige lyttingen med 33,8 %.

De andre kanalene i lokalradiokjeden har også økning, The Beat har økt den ukentlige lyttingen med 5,5% og Radio Rox kan også vise til en liten økning i lyttertallene Det betyr at mer enn 307 000 personer hver uke lytter på Radio Metro, The Beat og Radio Rox, opplyser Metro-gruppen. Tallene kommer altså fram etter at NRK har slukket sine FM-sendere, men før P4 og Radio Norge slår av sine FM-sendere i dette området i desember.

Radio Metro har lokalradiokonsesjon og sender på FM i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold og Mjøsbyene. De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM i mange år fremover.

[uberchart id=”59″]

Kilde: Kantar TNS – Cati Undersøkelsen

Tidligere har det også kommet fram gledelige tall for Metros kanaler i Innlandet, der NRK, P4 og Radio Norge allerede er forsvunnet fra FM. Etter det har Radio Metro økt sin oppslutning med hele 136 % i Hedmark og Oppland, viser tall fra Kantar TNS.  Tallene gjelder uke 25-30 2017 mot samme periode året før. Det betyr at Radio Metro og The Beat til sammen har 47 872 lyttere i uken i Hedmark og Oppland.

I tillegg til å fortsatt sende på FM, er Metro-gruppen også tilgjengelig på DAB i sine lokale områder. Metro-sjef Svein Larsen har tidligere påpekt at det kommer til å bli en stor fordel å være både på FM og DAB fremover:

– Radio Metro sitter nå med et betydelig FM-nett, i tillegg til at vi har DAB-konsesjoner i Oslo, Akershus, Drammen og Hadeland. Denne kombinasjonen av å være på FM og samtidig være på DAB gir oss kommersielle muligheter.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar