Redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan til venstre og styreleder Jan Erik Steen til høyre er fornøyd med Midt-Norsk lokalradiokonferanse 2019, her med sine respektive Grete Rosnes og Anne Helene Steen. FOTO: Kyrre Dahl
Radionyheter

Godt fornøyd med konferansen i Selbu

Midt-Norsk lokalradiokonferanse har gjenoppstått med suksess. Denne helgen var radiofolk fra flere deler av landet samlet i Selbu for faglig input og hyggelig møte med andre radiofolk. 

– Det var enda flere deltagere denne gangen enn ved forrige konferanse, forteller arrangør Andreas Reitan i Nea Radio. Det er de som i flere år arrangerte Midt-Norsk lokalradiokonferanse, men tok en liten pause de siste årene.

Reitan forklarer at utbyggingen av det lokale DAB-nettet var årsaken til at de måtte ta en pause. Det er nemlig et tak på 200 000 euro over 3 år. Mer enn det kan ikke lokalradio motta i tilskudd med dagens ordning, og når man bygger ut DAB kommer man fort opp i slike summer.

Men, DAB var ikke det man snakket mest om under årets konferanse. Da var det mer fokus på fremtiden, som for eksempel podkast.

Line Gevelt Andersen fra NRK holdt et informativt innlegg om NRKs satsing på podkast. Hun var stolt over hva NRK har fått til på den fronten, men kunne fortelle noen overraskende trekk ved podkast, for eksempel at det er svært viktig å ha et godt bilde og at tittel og undertitler er noe av det viktigste for at folk skal finne og ville høre på podkast.

Eivind Engberg, som for tiden jobber som teknisk konsulent for Norsk lokalradioforbund kunne fortelle at gammeldags lydkabler er ut og at alt dreier seg om data, også i et radiostudio.

En av fordelene med Ip-løsninger i studio er at man ikke trenger å ha kabler slengende overalt, noe mange sikkert har opplevd i ethvert radiostudio. En ulempe er at man med slike løsninger er mer utsatt for dataangrep og at man derfor bør ha fokus på datasikkerhet.

Nea Radio fortalte som erfaringer med sin sommerpatrulje, der de skaffet seg en bobil og dro rundt i Trøndelag for å lage direkte radio. De var til og med i Sverige!

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Aslak Skretting, kunne fortelle at det nå ligger an til at lokalradio vil få fortsette å sende på FM i fem år til, altså at konsesjonene forlenges til 2027. Det er også litt bevegelse når det gjelder muligheter for at lokalradio kan få pressestøtte, slik lokalavisene får, men var man ikke kommet så langt i det politiske arbeidet.

– Alt i alt virket det som alle var veldig fornøyd, forteller leder for konferansen Andreas Reitan til lokalradio.no. Han påpeker også viktigheten av å få møte andre radiofolk for å etablere nettverk og utveksle erfaringer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar