Fra studio til Radio Alta (Foto: Eivind Engberg)
Radionyheter

Gratis radioreklame på lokalradio 1. juledag

Det er mulig for ideelle organisasjoner å få litt gratis omtale i jula. Mange lokalradioer tilbyer helt gratis reklametid første juledag.

Det er en gavepakke som tilbys ideelle og frivillige organisasjoner i forbindelse med julefeiringen. 25. desember er en såkalt reklamefri dag. Det betyr at radio og TV ikke har lov til å sende vanlig reklame, men gratis informasjonsplakater for ideelle organisasjoner er tillatt.

Noen lokalradioer velger å ikke sende noen ting i det tidsrommet de ville sendt vanlig reklame, mens andre bruker dette som et tilbud til både lokale og nasjonale organisasjoner som driver med f.eks humanitært arbeid.

En av de som aktivt går ut og tilbyr «gratisreklame» er Nea Radio i Trøndelag, som også er landets mest populære lokalradio målt i lyttertall i eget område:

– Nea Radio tilbyr ideelle og frivillige organisasjoner gratis sendetid, står det på hjemmesiden til lokalradioen.

– Fra tidligere har Nea Radio sendt spotter for Organdonasjon, Verdens matvareprogram, Lions, Spire, MA Ungdom, Dysleksiforbundet, Forut og flere.

Alt du trenger å gjøre er å etterspørre en ferdig innspillt spot i din organisasjon og få den sendt til Nea Radio v/Stian. Epost: stian@nearadio.no

Spotten bør være minimum av god mp3/m4a kvalitet eller aller helst wav.

Er dette aktuellt for deg som leser dette så ta kontakt med din nærmeste lokalradio. Det kan godt hende at de også sender gratis informasjonsplakater 1. juledag.

Det er forøvrig ikke bare 25.desember som er aktuellt. Myndighetene har bestemt at det er fire reklamefrie dager i året i Norge. Det er 1. juledag, langfredag og 1. påskedag samt 1. pinsedag.

Men, uansett God Jul!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar