Foto: World Radio Day 2019
Radionyheter

Gratulerer med dagen, radio

I dag er det verdensdagen for radio, Unesco World Radio Day 2019. Fokus i år på fred og toleranse.

Hvert år markeres World Radio Day 13. februar. Dagen er innstiftet av Unesco. I 2019 markeres radioens dag for åttende gang. 13. februar ble valgt fordi FN i 1946  startet sin radiokanal på denne dagen.

Hensikten med dagen er å feire radiobransjen og hvordan radio er med på å påvirke folks liv rundt om i verden.

Radio informerer og engasjerer og fungerer som kommunikasjonsmiddel mellom myndigheter og innbyggere. I noen deler av verden er det en livsviktig kilde for informasjon og andre steder har radio bidratt til forandring av samfunnet.

I 2019 er temaet for World Radio Day: ” Dialogue, Tolerance and Peace” Dialog, toleranse og fred. På hovedkontoret til UNESCO blir det live radiosendinger hele dagen, der publikum inviteres til å delta. UNESCO lanserer også sin egen radiostasjon for dagen, Radio UNESCO.

Radiostasjoner over hele verden bidrar med å sette fokus på de aktuelle temaene, som kan bidra til mindre vold, større forståelse og generell oppmerksomhet på problematikken

LES MER OM WORLD RADIO DAY

Lokalradio.no gratulerer alle radiofolk med dagen!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.