Fra en Elvefest Foto: Radio Grenland
Radionyheter

Grugleder seg til å slippe NRK

Geir Friberg i Radio Grenland grugleder seg nå som NRK endelig forsvinner fra hans område. Etter slukkeplanen skulle de vært borte i april, men sånn ble det ikke. 

Grenland (Skien, Porsgrunn, Bamble) ligger i Telemark fylke, der NRK etter planen skulle slå av sine FM-sendere i april. Men, både P1, P2 og P3 har dundret inn i området hele tiden siden, fram til 20. september.

Det har irritert radiosjef Geir Friberg i Radio Grenland littegrann, ettersom han håpet å være alene igjen på FM:

– Det ble jo ikke stille! Det var oppsummeringen til Friberg da NRK klamret seg til FM i noen uker til.

– Vealøs dekker jo Vestfold, men også mye av Telemark. Det folk har merka er at NRK Telemark og NRK MP3 forsvant, og det ble litt dårligere dekning for P4 og Radio Norge, sier Friberg.

Men, nå er det endelig stille også fra statskanalen og en ny hverdag begynner for lokalradioen i Grenland, som blant annet hver år arrangerer elvefest, se bildet.  Dette sier Friberg til lokalavisa Telemarksavisa:

– Etter at NRK Telemark gikk over til DAB har mange hørt på oss for første gang på flere år. Folk sier: Flate, dere lager jo bra radio, sier Friberg.

Selv synes han det er trist at FM-nettet slukkes.

– Jeg grugleder meg. Gleder meg over å få nye lyttere, og gruer meg på vegne av bransjen. Jeg er redd for at folk velger bort radio som medium, og at vi skyver dem over til Spotify, podkaster og lydbøker, sier han til lokalavisa.

Radio Grenland er altså en av mange lokalradioer som blir igjen på FM og har konsesjon til 31.12.2021. Det er ikke bestemt at FM skal legges ned etter det heller, så det kan bli mange år med lyd i FM-radioen. DAB er Friberg ikke imponert over:

– DAB har jo fått utrolig mye juling, og det er kanskje fordi det er tvang, og ikke noe folk har bedt om. Personlig hadde jeg håpet på et mangfold i radiokanaler, som jeg ikke ser i dag. Hvor blir det av talk-radioene, og mangfoldet i nyhetskanaler? Nå er det country, pop og rock-kanaler, men det er begrensa hvor mye rock du orker å høre på i ett strekk, sier Friberg til TA.

LES HELE SAKEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar