Bjørn-Martin Brandett og Øistein Wien i GudbrandsdalsRadioen (Foto: Gudbrandsdalsradioen)
Radionyheter

GudbrandsdalsRadioen utvider FM-dekningen

Den som trodde FM var død må tro om igjen. Nå har  GudbrandsdalsRadioen satt i drift tre nye FM-sendere i Nord-Gudbrandsdal.

Lokalradioene får fortsatt sende på FM. Det er kun de nasjonale kanalene som har forlatt FM-båndet, og lokalradioer landet over fortsetter å vedlikeholde sine senderanlegg. I forrige uke satte GudbrandsdalsRadioen satt i drift tre nye FM-sendere i Nord-Gudbrandsdal.

– Fra før har vi hatt suveren dekning i Gudbrandsdalen fra Grotli og Hjerkinn til Lillehammer, men dekningen fra Lesja mot Bjorli har manglet. Nå har vi endelig fått satt i drift disse tre senderne. Det gir oss dekning et lite stykke inn i Møre & Romsdal, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i Lokalradioene i Innlandet AS.

Selskapet driver 9 lokale radiokanaler i Innlandet, og GudbrandsdalsRadioen er uten tvil kanalen med det mest omfattende sendernettet. Det er bygget opp igjen etter at lokalradioen startet opp i Midt-Gudbrandsdal for et par-tre år siden.

– At vi får lov fortsatt å sende på FM er helt avgjørende for at vi klarer å drive lokalradio i Gudbrandsdalen. Å bygge DAB med så mange høye fjell og dype daler er alt for kostbart. Vi har ikke engang turt å regne på det. Vi er på DAB i Nord-Fron, Sør-Fron, Lillehammer og deler av Ringebu og Øyer. Å utvide DAB-dekningen noe særlig er dessverre alt for kostbart, sier Brandett.

Nylig fikk GudbrandsdalsRadioen nye lyttertall. Hver uke hører 8.258 innbyggere i Gudbrandsdalen på lokalradioen sin. Det viser tallene for 2. kvartal fra Kantar TNS. Brandett mener tallene vil øke i tiden som kommer.

– Samlet har våre 9 kanaler i Innlandet over 55.000 lyttere. I tillegg vet vi at biltrafikk og turisme ikke måles. Lokalradioene står sterkt i Innlandet. Med sikker distribusjon på FM vil det fortsette slik i mange år, sier Brandett.

De tre nye sendefrekvensene er Bjorli 104.8 mhz, Lesjaskog 106.4 mhz og Lora 105.2 mhz.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar