Redaktør Ivar Eiken (i midten bak) og resten av de ansatte i Radio Sørvest er klare for årets Respons-aksjon (Foto: www.radiosorvest.no)
Radionyheter

Håper å samle inn over millionen på to dager

Gjennom giverglede fra sine lyttere, håper Radio Sørvest i Stavanger å samle inn over 40 prosent av årsomsetningen på to dager.

Innsamlingsaksjonen med navnet “Respons”, arrangeres hvert år i februar eller mars. Årets aksjon går av stabelen onsdag og torsdag denne uken. Da blir det 26 times direktesending med gjester, innslag, musikk og anledning til å ringe inn gaveløfter til radiodriften.

– Vår radio drives hovedsaklig av gaver fra våre lyttere. Ideen er hentet fra USA der de kaller dette Sheraton. Etterhvert som vi har fått mer erfaring er det ting som er noe endret, sier redaktør i Radio Sørvest, Ivar Eiken, til lokalradio.no

Direktesending i 26 timer
De neste to dagene har Radio Sørvest direktesending hele dagen fra kl. 07 om morgenen til kl. 23 på kvelden. Sendingene går både på FM, DAB og web, og består av forskjellige innslag som intervjuer, livemusikk og andre innslag. Blant annet vil en kunstmaler lage et bilde under sendingen – som en lytter kan vinne.

– Vi har noen gulrøtter for å motivere folk til å gi sine gaveløfter. Blant annet trekker vi gevinster hver time – alt fra cruise med skoleskipet Gann til en verdi av kr 10.000, til en sykkel, radioer, nettbrett og ulike gavekort, sier Eiken.

“Krone mot krone”
Radiostasjonen blir også sponset av bedrifter og privatpersoner gjennom konseptet “Krone mot krone”. Det fungerer slik at i en avgrenset tidsperiode vil en sponsor gi like mye penger som lytterne samler inn i samme tidspunkt. Det er gjerne avtalt et maks beløp på forhånd.

Mål for årets aksjon
Radio Sørvest har som mål å samle inn kr 1.125.000 i løpet av aksjonens to dager. Flere givere har mottatt en giro med oppfordring til å gi en gave på forhånd, og det gir en god start på aksjonen. Totalbeløpet utgjør omlag 40 % av stasjonens samlede budsjett.

– Dette er en aksjon som satser på spontan giverglede, og vi har også endel faste givere som støtter oss månedlig, avslutter Eiken.

I skrivende stund er det samlet inn 297.000 kroner, og du kan følge sendingen og se live oppdatering på innsamlet beløp på www.radiosorvest.no

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar