Valle Radio
Radionyheter

Håper på påskeradio neste år

For andre år på rad måtte Valle Radio avlyse sin tradisjonelle påskeradio. Nå håper lokalradioen i Setesdalen på normal påske neste år. 

Hver påske samler Valle Radio hundrevis av mennesker foran radioapparatene eller PCer til en påskefest på lokalradioen. Da kan lytterne få med seg rebuser, hilsener, reportasjer og meldinger fra påskefjellet. Men det ble ikke noe av i 2020 og og heller ikke i 2021:

– Vi må dessverre avlyse årets radiobasar/ påskesendingar på Valle Radio denne påska og! Det er ein tung avgjerdsle, at vi ikkje kan få dette til grunna Koronasituasjonen, skriver lokalradioen på sine Facebook-sider.

– Studio er for lite til at vi kan ha ein meter mellom kvar medarbeidar, og vi kan ikkje risikere at vi får smitte blant medarbeidarane våre, opplyser redaktør Ørnulf Hasla.

– Dette er hovedinntektskjelda til Valle Radio, og det er med tungt hjarta vi kom fram til at vi ikkje kan gjenomføre dei populære påskesendingane denne påska. Men vi lover alle dykk som er gode loddkjøparar og lyarar at vi kjem sterkt tilbake i påska 2022, skriver Hasla på Facebook.

Han forteller til avisa Setesdølen at lokalradioen normalt får inn 250 000 kroner på sin påskeradio og at de i fjor fikk 128 000 i kompensasjonsmidler fra Staten.

– Det sikra i alle fall det som er av løpande utgifter, foreller redaktøren.  – Så hadde me sjølvsagt håpa at me kunne få til sendingane i år, men det er altså uråd, sier Hasla til lokalavisa.

Valle Radio er lokalradio for Øvre Setesdal og ble etablert i 1997.  Radioen blir i all hovedsak drevet på dugnad.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar