Forbordsfjellet. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Har åpnet ny sender for Stjørdal

Nea Radio har tatt i bruk en ny sender for å dekke Stjørdal. Dermed kan Norges mest populære lokalradio også høres i deler av Trondheim.

Den nye senderen på Forbordsfjellet (bilde) ble offisiellt åpnet i går ettermiddag, tirsdag 6. sept. 2016. Da kunne ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, erklære Nea Radios FM-sender på frekvensen 87.8 på Forbordsfjellet for offisielt åpnet.

Snorklippinga var det ordførerne Vigdenes i Stjørdal og Ole Morten Balstad i Selbu som tok seg av, melder Nea Radio på sine egne hjemmesider.

Dermed sender Nea Radio nå også på FM fra Forbordsfjellet, det femte høyeste fjellet i Stjørdal, 590 meter over havet.

Nea Radio kan nå høres på FM 87,8 i Stjørdal, Malvik, Frosta, deler av Levanger og store deler av Trondheim. Med FM i radioen får du også Nea Radio med sømløs overgang fra Selbu til Stjørdal via bilradioens RDS.

Nea Radio sender fra før i Røros, Selbu, Tydal og Holtålen og har gjennom flere kvartaler ligget øverst på lokalradio Topp 20, som viser hvor populær en lokalradio er i sitt eget område.

Nea Radio har fått ny konsesjon på FM og vil altså sende fra Forbordsfjellet i Stjørdal på FM 87,8. Også i Brekken vil det komme ny FM-sender i løpet av høsten. Lauvåsen på Tamneset får frekvensen FM 94,1.

I tillegg til satsing og utvidelse av FM-nettet er etableringen av et nytt lokalt DAB-nett i full gang. Nea Radio fikk anleggskonsesjonen på lokalradioblokka i både Sør- og Nord-Trøndelag, og det er ventet at sendinger på DAB vil være i gang i løpet av høsten, altså i god tid før riksnettet avslutter sine FM-sendinger i Trøndelag i februar 2017.

– Målet er at vi skal sende i tre kanaler, Nea Radio Selbu/Tydal, Røros/Holtålen og Stjørdal på DAB og DAB+ i hele Midt-Norge, sier teknisk ansvarlig Stian Elverum.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.