Bjørn-Martin Brandett Foto: Solørradioen
Radionyheter

Har flere lyttere enn det er innbyggere

SolørRadioen kan nå vise til 19.096 ukentlige lyttere. Lyttertallene er oppsiktsvekkende fordi det kun bor i overkant av 15.000 innbyggere i de tre Solør-kommunene.

– Vi hadde en mistanke om at SolørRadioen hadde stor lytting også utenfor Solør, og valgt derfor å utvide spørreområdet til hele Hedmark, Gjøvik, Lillehammer og Toten. Nå har vi fått fasiten, og SolørRadioen har flere lyttere utenfor Solør enn i Solør, sier Bjørn-Martin Brandett, daglig leder i Lokalradioene i Innlandet AS som driver kanalen.

Det er lyttertallene som Kantar utarbeider for Norsk Lokalradioforbund som viser til hyggelige tall for Solørradioen, som får flere lyttere samtidig som de faller i prosent fordi de har bedt om å bli målt også utenfor det opprinnelige konsesjonsområdet.

Brandett forklarer de gode lyttertallene med en kombinasjon av at SolørRadioen pluss har mange lyttere i Innlandet fordi kanalen spiller en annen type musikk enn alle andre radiokanaler, og at mange med relasjon til Solør liker å følge med på hva som skjer i Solør-kommunene.

– Da vi startet sendinger på DAB i 2013 lanserte vi etter hvert SolørRadioen pluss som en tilleggskanal. Kanalen som spiller mest dansemusikk, og musikk som P5 Solungen var kjent for i sin tid, ble fort en kjempesuksess. Nå kan vi tilby musikk både til ung og gammel gjennom våre to utgaver av SolørRadioen. Begge steder får du nyheter og reportasjer fra Solør. Det er musikkprofilen som er ulik på de to kanalene, sier Brandett.

I Solør-kommunene kunne SolørRadioen vise til 4.851 ukentlige lyttere i 2. kvartal. Med lyttermåling i et større område er tallene nesten firedoblet. Nå hører 8.828 på SolørRadioen daglig, 19.096 i løpet av uka og 26.676 i løpet av måneden.

– 10,5 prosent av innbyggerne i Hedmark, Gjøvik, Lillehammer og Toten hører på SolørRadioen i løpet av måneden. Det er helt utrolig gode tall for en liten lokalradio på Flisa, smiler Brandett.

Med oppsvinget i SolørRadioen kan Lokalradioene i Innlandet AS vise til solide lyttertall i Innlandet samlet.

Tallene gjelder ukentlig lytting fra 4. kvartal 2019 til 3. kvartal 2020:

 • SolørRadioen, 19.096 lyttere
  ElverumsRadioen, 9.642 lyttere
  TrysilRadioen, 2.145 lyttere
  ØsterdalsRadioen, 1.604 lyttere
  Radio Kongsvinger, 8.851 lyttere
  HamarRadioen, 19.698 lyttere
  GudbrandsdalsRadioen, 7.696 lyttere
  Samlet for kanalene 68.732 lyttere

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar