Radionyheter

Har fordelt 20 millioner til lokalkringkasting

Flere lokalradioer har fått gode penger fra Tilskuddsordningen for lokale lyd og bildemedier. Hvem som får hva ble offentliggjort i dag. 

85 aktører får støtte når Medietilsynet har fordelt nær 20 millioner kroner i støtte til lokalkringkasting.

Omkring halvparten av midlene går til å digitalisere lokalradio. I tillegg er søknader om tilskudd til lokale programproduksjoner som stimulerer til bruk av norsk musikk prioritert.

– Lokale radio- og tv-aktører er en viktig del av mediemangfoldet, og støtteordningen skal bidra til å understøtte dette mangfoldet, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Til sammen mottok Medietilsynet 340 søknader fra 106 aktører, som totalt søkte om nesten 51 millioner kroner. 19,8 millioner kroner er fordelt i denne tildelingsrunden.

– Det vitner om stor interesse for støtteordningen, sier Velsand.

Her er noen av prosjektene som får støtte fra Medietilsynet

Blant tiltakene som trekker fram av Medietilsynet er Nea Radios prosjekt, som handler om å utvikle en ny DAB-kanal som skal spille gammel og lite tilgjengelig trøndersk og norsk musikk.

Den aller største gevinsten får Haugaland Kraft Fiber, som har fått et tilskudd på 1 million kroner til investering i DAB. Hutchinson AS har fått 800 000 kr i den samme kategorien, mens Nea Radio, KSU 24/7 og Radio Bø har fått 600 000 kr til lokal DAB-utbygging.

I kategorien Programproduksjon er det TV og andre bildemedier som får de største enkelt-tilskuddene, men GLR har fått 102 000 kr for å arrangere Sami Grand Prix og Bygderadio Vest har fått 100 000 kr for å dekke lokalvalget i sitt område. Det er forøvrig flere andre lokalradioer som har fått noen kroner for å lage valgsendinger.

Under posten Kompetansehevende tiltak er beløpene mindre, men RadiOrakel er blant de som får mest i denne kategorien, med 79 000 til journalistkurs og 89 000 til tekniker-kurs. Av andre kan vi nevne Rissa Radio som får 40 000 til å bygge opp kompetanse på DAB og Foreningen Radio Kos som kan bruke 50 000 kroner på å kurse sine journalister.

Vi har allerede nevnt Nea Radios +-prosjekt som får 100 000 kroner i potten for Utviklingsprosjekter. 1FM får også 100 000 for å utvikle 1FM Jazz og Scansat får 100 000 kr Oilers Direkte.

Norsk Lokalradioforbund får 610 000 kroner i støtte til drift. Kristent Radioforum får 100 000 kr og Studentradioene 81 000 kr.

Dette er bare et utdrag av alle de som har fått tilskudd:

SE HELE LISTEN HER

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar