Livar Veggeland er daglig leder i Gimlekollen Radio (Foto: Gimlekollen Radio)
Radionyheter

Har lansert kristen nettradiokanal for ungdom

Med støtte fra Medietilsynet har Gimlekollen Radio i Kristiansand lansert en ny nettradiokanal for ungdom. Gimra Ung har en målgruppe på 18 til 30 år og ble offisielt åpnet 1. april.

– Som en kristen lokalradiostasjon har Gimlekollen Radio et fokus på kristen musikk og innhold, men vi erfarer at det er en del forskjeller i hva som appellerer til ulike aldersgrupper, ikke minst når det kommer til musikk. Bakgrunnen for lanseringen av Gimra Ung er derfor å gi et godt tilbud ti l våre yngre lyttere, samtidig som vi fortsetter med den eksisterende profilen på FM, DAB og vår andre nettradio, forklarer Livar Veggeland (bildet) som er daglig leder i Gimlekollen Radio.

På kanalen får man livesending på morgenen mellom 07:00 og 09:00. Gjennom dagen er det ellers endel kortere innslag – fra nyheter til korte oppmuntringer for dagen og noen lengre program. Det er også tatt høyde for å møte ungdommen på de plattformer der de unge ferdes.

– Parallelt med lanseringen av Gimra Ung lanserte vi også en mobilapplikasjon til bruk på Apple og Android-telefoner. Stadig mer lytting og avspilling skjer via mobiltelefon, spesielt blant unge. Det tror vi er en trend som vil tilta ytterligere i tiden som kommer. I tillegg vil lyttere i større grad kunne lytte til program når det passer for dem. Vi la derfor ned en del ressurser i utviklingen av mobilappen, hvor en både kan lytte til utvalgte program i opptak, og direkte til sendingene på Gimra Ung, kan Veggeland fortelle.

Den nye nettradiokanalen med tilhørende mobilapplikasjon er i hovedsak finansiert gjennom støtte fra tilskuddsordningen for lokale lyd- og bildemedier. Langt over halvparten av den totale tilskuddsrammen i denne ordningen er avsatt til digitalisering av lokalradio.

– Vi vil gjerne takke Fagutvalget i Medietilsynet som gav oss støtte til å gjennomføre utviklingen av kanalen og mobilapplikasjonen, gjennom deres støtteordning for digitalisering av lokalradiostasjoner. Vi setter stor pris på at de støtter opp om tiltak som er med på å løfte oss inn i en ny radiohverdag, hvor lyttingen i større grad finner sted på plattformer som mobil og internett, sier Veggeland.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar