Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Har satt i gang crowdfunding av lokal DAB

Radio Bø prøver å finansiere utbyggingen av lokal DAB ved hjelp av innsamling, eller crowdfunding som det gjerne kalles. Innsamlingen er i gang på spleis.no

Lokalradioen Radio Bø har fått konsesjon for å bygge ut det lokale nettet for DAB i deler av Nordland, noe som vil koste store summer:

– Totalt vil det kunne koste opp mot 10 milliner kroner å bygge ut DAB-nett for Vesterålen, Lofoten og Ofoten, som er de områdene vi har konsesjon for, skriver Radio Bø i sin appell til støttegivere.

– Og vi kan kun få tilskudd med totalt 1,8 mill. kr over en tre-års periode. Selv om vi kan låne noe, vil vi trenge ganske mye egenkapital, påpeker lokalradioen.

Radio Bø kommer til å sende på FM så lenge de kan, slik som de aller fleste andre lokalradioer i Norge. Men styreleder Arne Osnes frykter konsekvensene av at riksradioene har slukket sine sendere:

– Og da er det mulig at du etter hvert glemmer at du må over på FM for å lytte på din lokalradio. Etter en kort periode kan da våre inntekter ha sunket slik at vi ikke er i stand til å levere sendinger. Det synes vi i Radio Bø vil være veldig synd, mener Osnes.

– Derfor er vi i gang med investering i nye sendere for å sende også på DAB. Et nett som blir tilgjengelig for alle lokalradioer i disse tre regionene.

Vi håper da at lokalradiolyttere i alle tre utbyggingsområdene vil være med å sikre muligheten for fortsatt å ha lokalradioer i Nordre Nordland.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL INNSAMLINGEN

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar