Studio i Radio Sør, Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Har sendt varsel om oppsigelse til ansatte

To redaksjonelt ansatte i Radio Metro Sørlandet har mottatt varsel om oppsigelse og en nedleggelse av den tradisjonsrike lokalradioen kan bli en realitet, i følge avisen Fædrelandsvennen.

Lokalradioen med base i Kristiansand sliter under den ekstraordinære samfunnssituasjonen.

– Det skyldes dårlige økonomiske resultater i fjor og året før det. Økonomien har blitt ekstremt forverret nå under koronakrisen, sier styreleder Svein Larsen til avisen.

Han er også ansvarlig redaktør i Radio Metro Sørlandet, eller Kristiansand Lokalradio AS, som er selskapets juridiske navn.

Lokalradioen er en del av et større lokalradionettverk eid av Radio Metro AS. Også morselskapet merker store ringvirkninger av koronakrisen. Larsen forteller at eierselskapet tidligere har kompensert og finansiert lokalradioen sine underskudd.

– Men nå er Radio Metro også i en vanskelig situasjon. At vi er så avhengig av annonseinntekter gjør at situasjonen er mer alvorlig for oss enn for andre medier, som lever av brukerinntekter, forklarer Larsen.

Medier 24 skrev i slutten av mars at alle 40 ansatte i Radio Metro er permittert i ulik grad.

Lokalradioene rammes hardest av inntektsbortfall relatert til korona-situasjonen, viser tall fra Medietilsynet. Totalt anslås et inntektsbortfall for lokalradioene på knappe 33 prosent i perioden mars-mai mot samme tid i fjor.

Styrelederen håper på krisepakke, men den må komme kjapt.

– Vi må se om det kommer støttepakker som kan bedre dette, men det må komme raskt, sier styreleder Larsen.

– De økonomiske realitetene gjør at man er nødt til å ta hensyn. Da må vi gjøre ting som ikke er hyggelig, fortsetter styrelederen.

Radio Metro Sørlandet het forøvrig Radio Sør fram til de fikk nye eiere og byttet navn i 2018. Radio Sør het tidligere Radio Ung og er en tradisjonsrik lokalradio i Kristinasand med røtter tilbake til 1985.

 

 

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar