Illustrasjon. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Har tatt i bruk digitale bingoblokker

Nea Radio er blant de første lokalradioene som nå tilbyr digitale bingoblokker etter at reglene for radiobingo ble endret. Før måtte alle spille på fysiske bingobonger. 

– Etter at reglene for digitale bingoblokker ble endret har Nea Radio nå fått på plass digitale blokker. Det opplyser daglig leder Stian Elverum til lokalradio.no.

For å bruke digitale bingoblokker må alle registrere sin bruker ved å bruke BankID, og det må være mulig å utestenge seg selv ved et enkelt tastetrykk.

– Blokkene får du opp på skjermen og du velger om du vil skrive ut de eller se på at tallene krysses av automatisk. I tillegg kan du også se selve trekningen via vår nett-TV, som leveres av vår samarbeidspartner Fjell-TV, sier Elverum.

Det er Eilif Uthus i hos leverandøren Bingosystemer.no som har laget tjenesten. De leverer komplett løsning fra utkjøring av blokker til fakturautsendelse og premieutbetaling.

– Bingoverdenen vår er svært enkel og lett å administrere, vi bruker kanskje et par timer i uka på selve jobben med å beregne blokksalg ute hos kommisjonær og premieutbetaling osv, sier radiosjefen som også skryter av høye premier:

– Jeg har ikke hørt om noen som har høyere premier enn oss, nei sier en selvsikker Elverum.

Det var fra 1. januar at myndighetene fjernet kravet om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes i spillet. Samtidig innføres flere av de samme ansvarlighetstiltakene for radiobingo som tidligere gjaldt for andre typer bingospill som arrangeres av entreprenør.

– Formålet med disse endringene er å gjøre reglene mer brukervennlige, sa daværende kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Hittil har det vært et krav om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes til spill på radio- og TV-bingo. Kravet har blitt kritisert for å være unødvendig tungvint og for å innebære en forskjellsbehandling av radiobingoaktørene sammenlignet med bingoentreprenørene.

– Jeg ser ingen gode grunner til at det skal være ulike krav for radiobingo og andre former for bingo på dette området. Regelverket bør utvikles i tråd med digitaliseringen, hvor mer og mer skjer direkte på skjerm fremfor på papir, sa kultur- og likestillingsministeren i en pressemelding.

Endringene innebærer også at det innføres ansvarlighetstiltak som hittil bare har vært gjeldende for entreprenørbingo, men som nå også vil gjelde for bingo i lokalradio og lokalfjernsyn.

Disse tiltakene er:

· Krav om at spillere til enhver tid skal kunne stenge seg ute fra spillet

· Krav om at trekningsresultatet i hovedspillet skal leses opp to ganger

· Krav om at spilleren kun kan ha én spillkonto hos den enkelte aktør

· Krav til sikker identifisering av spillere

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar