Andreas Reitan med prisen fra Mini-Hell Foto: Per Magne Moan/Nea Radio
Radionyheter

Hederspris til Andreas Reitan

Under konferansen Mini-Hell lørdag kveld, ble ansvarlig redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan, tildelt årets hederspris.

I juryens begrunnelse het det at Reitan gjennom et langt yrkesliv har kjempet for en journalistikk som alt for sjelden får den respekten den fortjener. Hans engasjement og kraft har blitt verdsatt regionalt og nasjonalt, langt utenfor dalføret han vanligvis jobber i.

Det startet som en skoleradio i Selbu i 1985, i dag er Nea Radio landets fjerde største lokalradio. Årets hederspris tildeles ansvarlig redaktør Andreas Reitan for hans utrettelige innsats for lokaljournalistikken i over 30 år, sa juryen.

I 2017 ble Andreas Reitan tildelt lokalradioprisen fra Norsk Lokalradioforbund, for sin mangeårige innsats for lokalradio.

I juryens begrunnelse den gangen het det blant annet:

– Den som får lokalradioprisen i år får prisen for sin innsats, ikke bare for sin egen kanal, men også for sin utrettelige innsats for norsk lokalradio på mange plan -gjennom mange år.

– Stasjonen vedkommende har hatt ansvar for startet som mange andre kanaler i det små, med begrensede midler og under svært kummerlige forhold. Dette ble kompensert med over gjennomsnittet mye innsats, natt og dag så vel som helg og høytider og som nå er blitt til et aldri så lite radioeventyr.

– I dag er stasjonen og personen etter hvert blitt et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradiobransjen.

Andreas Reitan ble nylig også tildelt kongens fortjenestemedalje for sin innsats for radiostasjonen gjennom mange år.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar