Sølvi Olimb FOTO: Radio Øst
Radionyheter

Hederspris til Sølvi Olimb

Sølvi Olimb, redaktør i Radio Øst, er tildelt Kristent Radioforums hederspris, for å lede en lokalradio med et spennende konsept. 

Kristent Radioforum delte ut hedersprisen under sitt årsmøte 25. oktober. Prisen gikk til Sølvi Olimb, mangeårig lokalradiomedarbeider og i de siste årene leder for Radio Øst i Østfold.

– Sølvi er en svært verdig mottaker av hedersprisen. Det er en stor glede å gi prisen til en allsidig person som har vært trofast i jobben i alle år. Hun er ennå så ung at hun kan ha mange år foran seg i tjeneste for kristen og almen radio, sa lederen av juryen, Vigleik Brekke, da han overrakte hedersprisen.

Sølvi Olimb tok journalistutdanningen sin på Gimlekollen Mediasenter. Hun var ansatt i Norea Radio i Kristiansand i perioden 1991 til 2002. I denne perioden produserte hun blant annet barneprogrammet «Fortell Mer» og «Møteplassen» som i mange år ble sendt på P4.

Prisvinneren gjorde tjeneste i en avdeling Norea Radio opprettet i Oslo. Da samarbeidet hun med Radio Sentrum, som var et felles prosjekt med flere organisasjoner. I 2012 ble Sølvi Olimb ansatt i Radio Øst. Siden 2014 har hun vært redaktør og daglig leder i Radio Øst.

Prisvinneren har ledet en radio med et spennende konsept, mener juryen. Radio Øst-modellen innebærer samarbeid med mange organisasjoner. Dette vil i seg selv resultere i mangfold og variasjon. Samtidig skal radioen dyrke fram en profil som i varetar grunntanken om en allmenradio på kristen grunn.

Juryen skriver i begrunnelsen at denne krevende oppgaven har Sølvi Olimb maktet å gjennomføre på en fremragende måte. Hennes sterke engasjement og vinnende vesen har også vært en viktig suksessfaktor for Radio Øst.

Sølvi har arbeidet med kristen radio hele sitt voksne liv. Hun har hatt krevende oppgaver, spesielt med en godt innarbeidet lokalradio, der hun har tatt varsomme omlegginger og jobbet tett med mange frivillige og ansatte medarbeidere. Hun har ledet omleggingen til DAB, parallelt med at nettradio og FM har gått for fullt. For tiden er Radio Øst i en flytteprosess til nye lokaler.

Kilde: Radio Øst

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar