Mari Nyberget, Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Hedmark best på lokalradio

Det er mange lokalradioer som melder om gode lyttertall, men det er store regionale forskjeller. Dette er de fem fylkene der flest hører på lokalradio. 

Hedmark er landets beste fylke på lokalradio, målt i antallet daglige lyttere på en eller flere lokalradioer. Det viser tall fra Kantar TNS utarbeidet for Norsk Lokalradioforbund.

I tredje kvartal hørte 26 % av  befolkningen i Hedmark på en eller flere lokalradioer, viser tallene fra Kantar.

Omtrent like mange hørte på distriktssendingene fra NRK, men man må huske på at lokalradio ikke dekker hvert eneste hjørne av fylket! P4 som bare hadde 12 % lyttere i Hedmark i fjerde kvartal. De andre kanalene var enda mindre.

Troms og Rogaland er på en delt annenplass i lokalradio. I begge fylker hørte 19 % av befolkningen daglig på en eller flere lokalradioer.

I Troms har NRK Distrikt 26 %, mens bare 10 % hørte på P4. Alle de andre kanalene var mindre.

I Rogaland var NRK distrikt såvidt større enn lokalradio med 21 %, men nok en gang lå P4 langt bak med 11 %. I alle tilfeller er Radio Norge, P2 og P3 enda lenger bak.

Delt fjerdeplass går til Telemark og kanskje litt overraskende Akershus, med hver seg 17 % daglig lytting på lokalradio.

NRK distrikt får 26 % i Telemark, men i Akershus har Østlandssendingen bare 16 % oppslutning og er altså mindre enn lokalradio. P4 gjør det imidlertid ikke så ille i Akershus med 14 %.

Det dårligste fylket for lokalradio er Sogn og Fjordane, men det skyldes først og fremst at det er få oppegående lokalradioer i fylket. Tallene kan endre seg etter at Radio Stryn startet sine satsing, som er for fersk til å bli tatt med på disse tallene.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar