De ansatte i Hedmarksradioene: fra venstre Per Bjørkli, Jørgen Mathiesen, Tone Anita Kvernstuen, Odd Erland Dalen, Leif Tore Surén, Hege Hagaløkken, Øistein Wien, Vibeke Oddvik, Thomas Mølstad, Bjørn-Martin Brandett, Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen, Svein O. Falkenhaug, Vigdis Blikkberget, Pål-Erik Berntsen, Richard Adams og Mari Nyberget.
Radionyheter

Hedmark er landets beste lokalradiofylke

Hedmark er i særklasse når det gjelder lokalradio i Norge. I dette fylket er lokalradioene, med Hedmarksradioene i spissen, like populært som NRKs distriktsending. 

21,1 % av de som bor i Hedmark hører på lokalradio en vanlig hverdag. Det viser de siste lyttertallene for 3. kvartal laget av Kantar Media for Norsk lokalradioforbund. Dermed er Hedmark landets beste lokalradiofylke.

Tallene viser også at NRK distrikt fanger interessen til 21,8 % av lytterne i Hedmark. Tatt i betraktning at lokalradioene ikke dekker hver eneste lille hjørne av dette store fylket virker det som lokalradio er minst like populært å høre på som NRK distrikt. NRK P1 totalt sett oppnår 26,2 %.

Alle andre kanaler blir smågutter i Hedmark i forhold til NRK P1 og lokalradio. P4 er den eneste som klarer å yppe seg med en oppslutning på 13,8 %. Radio Norge har bare 4,4 %, mens NRK P2 har 5,0 og NRK Petre 4,0 i prosent målt i daglig oppslutning.

Det er også 2,0 % som hører på utenlandsk radio. Man vil anta at mye av det kan være svensk radio, ettersom Hedmark grenser til Sverige.

Går man dypere inn i tallene så har lokalradioene i Hedmark en bred oppslutning i nesten alle aldersgrupper. Faktisk holder lokalradio seg over 19 % daglig oppslutning helt opp til 70 år, over det faller det til 14 %, ifølge tallene fra Kantar.

Det betyr at lokalradio er største radiokanal helt opp til 50 år, der NRK P1 overtar, men lokalradio fenger likevel over 24 % mellomm 50 og 59 år.

Den totale radiolyttingen i Hedmark er målt til 66,0 %. Det er særlig verdt å merke seg at blant de under 30 år er det under 50 % som hører på radio, ifølge denne målingen. Lyttingen er størst mellom 50 og 59 år.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar