Solørradioen Studio Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Hedmark er Norges beste lokalradiofylke

Med en daglig oppslutning på 23 % er lokalradioene i Hedmark de aller mest populære lokalradioene i landet.

Kvartalsrapporten fra Kantar TNS viser at lokalradio gjør det sterkt i mange fylker. I 7 fylker har lokalradioene samlet en oppslutning på over 14 % daglig, men det er tre fylker som skiller seg ut:

Aller best er det i Hedmark, med Hedmarksradioene i spissen, der den daglige lyttingen på lokalradio er på 23,2 %. Det er bare litt under NRKs distriktsending på 25,1 %, men man må huske på at lokalradio ikke dekker overalt i fylket.

Takket være lokalradio holder radiolyttingen generellt seg på høyt nivå i Hedmark. Hele 67,9 % hører på radio i Hedmark.

Rogaland er nummer to på lista over de beste fylkene. Rogaland har generellt mistet lokalradiolyttere ettersom Stortinget innførte forbud mot kommersiell lokalradio på FM i Stavanger, men likevel hører fortsatt 18 % på lokalradio daglig i Rogaland, med Jærradioen og Radio 102 i spissen. NRK distrikt har bare 20 % oppslutning i Rogaland og Radio Norge er nesten utradert med 3,7 %.

Bronseplassen inntas av Telemark, med en daglig oppslutning på lokalradio på 16,4 %. Her klarer NRK Distrikt 23,2 %, men det er flere områder i fylket som ikke har lokalradio. Det er Radio Grenland som er den største radioen i Telemark.

Det er et fylke som utmerker seg på en snodig måte. Man skulle kanskje tru at Østfold ville gjøre det bra på lista, ettersom P4-gruppen fortsatt sender P5 Hits på Fm i alle de store byene. Men, så er ikke tilfelle. Østfold ligger i den nederste halvdelen av fylkeslista, med bare 11,6 %.

Ja, faktisk er det flere som hører på lokalradio i Hordaland. 11,7 % hører fortsatt på lokalradio i dette fylket, selv om Stortinget har innført forbud mot kommersiell lokalradio på FM i Bergen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar