Studio Radio Grenland. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Hedmark, Rogaland og Telemark er de beste lokalradio-fylkene

Det er tre fylker som skiller seg ut med gode lyttertall for lokalradio. Det viser den siste kvartalsrapporten for lokalradio. 

Hedmark er landets beste lokalradio-fylke med en samlet daglig oppslutning på 17,4 %. Det viser tall fra lokalradiorapporten for fjerde kvartal som utarbeides av Kantar for Norsk lokalradioforbund.

Det betyr at lokalradioene som sender i Hedmark samlet sett er nesten like store som NRK distrikt (20,1%) og vesentlig større enn P4 (12,6 %). I tillegg må man huske på at det er ikke lokalradio overalt i fylket, mens NRK har tilnærmet 100 % dekning, ifølge dem selv.

Det er kun NRK P1, lokalradio og P4 som har lyttere av betydning i Hedmark. Radio Norge har en oppslutning på bare 4,6 %, NRK P2 5,6 % og NRK P3 3,8 %.

Lokalradioene i Rogaland gjør det også bra, med en total daglig oppslutning på 15,8 %. Det er ikke så langt unna NRK distrikt (20,4 %) og desidert større enn P4 ( 10,3 %).

Det er spesiellt imponerende for lokalradio ettersom Stortinget la ned forbud mot lokalradio på FM i Stavanger etter 2017. De to store aktørene Radio 102 og Jærradioen har altså likevel nok lyttere til å dominere Rogaland.

Det tredje største lokalradio-fylket er Telemark, der lokalradio samlet får en daglig oppslutning på 14,3 %. Det er et lite stykke opp til NRK distrikt på 22,4 %, men lokalradio er godt over P4, som bare tiltrekker seg 9,0 % av lytterne i Telemark.

Nok en gang må man huske at det ikke er lokalradio-dekning overalt i fylket, mens NRK skal ha over 99 % dekning.

Radio Norge, NRK P2 og NRK P3 har alle lyttertall mellom 5,0 og 5,8 % i Telemark og er således ned mot en tredel av lokalradio.

Vi kan nevne at Oppland og Trøndelag er nummer  fire og fem på listen over fylker med gode lokalradio-tall. Nederst på listen er Sogn og Fjordane, et (tidligere) fylke der mange innbyggere ikke har tilgang til lokalradio.

Mrk: Rapporteringen følger fortsatt fylkesinndelingen fra 2019

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar