Bjørn-Martin Brandett og Øistein Wien i GudbrandsdalsRadioen (Foto: Gudbrandsdalsradioen)
Radionyheter

Hedmarksradioene utvider, i Oppland

Om få uker blir det igjen lyd i FM-radioen i Gudbrandsdalen mellom Sjoa og Lillehammer. GudbrandsdalsRadioen har fått konsesjon, og starter snart opp lokalradiodrift i dalen.

Bak GudbrandsdalsRadioen står selskapet HedmarksRadioene AS som driver 7 lokale radiostasjoner i Hedmark. Selskapet søkte, og fikk, FM-konsesjon for kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Øyer. Fra før har selskapet også konsesjon til å drive DAB-nettet i Valdres og Gudbrandsdalen. Selskapet bak omsatte i 2017 for 9,2 millioner kroner og leverte et resultat etter skatt på 270.000 kroner.

– I Hedmark driver vi lokal lokalradio i fem ulike områder, og i tillegg har vi to rene DAB-kanaler. Vi ser et potensial i Gudbrandsdalen, og tror at folk også her er opptatt av nærstoffet og det helt lokale. GudbrandsdalsRadioen skal være en lokal lokalradio for Gudbrandsdalen, og vi gleder oss stort til å komme i gang, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i selskapet.

Det er et omfattende FM-nett som skal settes i drift fra Øyer i sør til Rondablikk i nord. Totalt 10 FM-sendere skal settes i drift, og tillegg vil Lillehammer bli dekket av det lokale DAB-nettet i løpet av 2018.

– Å bygge ut DAB er svært kostbart, og dette må gjøres trinnvis i Gudbrandsdalen. Nå starter vi med å få i drift FM som er langt rimeligere. FM-konsesjonen er foreløpig forlenget til 2022, og vi har stor tro på at FM vil leve videre også etter dette, sier Brandett.

For mens de nasjonale kanalene frivillig har slukket sine FM-sendere, ønsker en samlet lokalradiobransje å fortsette på FM.

– Det koster hverken lytterne eller staten ei krone at vi sender på FM. Nettet kan ikke brukes til annet enn radio, og det vil være helt uforståelig om myndighetene tvinger oss av FM i 2022. Vi skal kjempe for å få fortsette på FM også etter 2022 i Gudbrandsdalen, sier Brandett.

Fra høsten av vil GudbrandsdalsRadioen være fullt oppe med lokale, regionale og nasjonale nyheter. Kanalen skal ta pulsen på det som skjer i området, og den populære radiobingoen kommer tilbake til området.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar