Bjørn-Martin Brandett, Solørradioen, Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Hedmarksradioene utvider sitt dekningsområde på FM

Radiosjef Bjørn-Martin Brandett sender nå Hedmarksradioene også inn i Oppland. De har sikret seg FM-konsesjon for området nord for Lillehammer. Det kommer frem i et vedtak fra Medietilsynet

Konsesjonsområdet i Gudbrandsdalen har frem til i dag vært uten et lokalradiotilbud.

– Fra før har vi DAB-konsesjonen for Valdres og Gudbrandsdalen, og det var i forlengelsen av dette at vi søkte om FM-konsesjon i område 05-04. Det vil si Midt-Gudbrandsdal. Nå har vi mulighet til å starte en radiostasjon på både FM og DAB i Gudbrandsdalen. Alt det formelle er på plass, og så må vi ta en vurdering på om dette er noe vi ønsker å gjøre, sier Brandett til isolor.no.

Å starte radio i Oppland vil være et stort skritt og ta i følge radiosjefen.

– I dag lager vi mye radioinnhold som fungerer felles for hele Hedmark. Å krysse fylkesgrensa vil kreve mer av oss. Nyhetsinnhold fra Gudbrandsdalen er ikke interessant i Hedmark, og motsatt, sier Brandett.

Fra nyttår etablerer Hedmarksradioene et avdelingkontor på Hamar, og to nye ansatte er på vei inn. Selskapet driver i dag flere stasjoner i Hedmark: Solørradioen, Elverumsradioen, Hamarradioen, Østerdalsradioen, Trysilradioen. De er også med på eiersiden i Radio Kongsvinger.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar