Foto: p5.no
Radionyheter

Heftige underskudd, selv med P4 som eiere

P5 Østfold gikk med million-underskudd også i fjor, til tross for at P4 har overtatt lokalradioene i de 4 Østfoldbyene. 

Det var velkjent at Radio Prime ikke hadde god økonomi da de sto bak lokalradioene i Moss, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad. Selskapet hadde etter hvert så mange konkursbegjæringer at man kom ut av tellingen hvor mange ganger de måtte i skifteretten. Tallene for 2014 sier sitt, driftsinntekter på 1,4 millioner kroner og et underskudd på like mye, altså 1,4 millioner kroner.

Men, stort bedre har det ikke gått etter at P4 gikk inn og kjøpte opp Radio Primes kanaler i Østfoldbyene og gjorde de om til en del av sitt P5-nettverk. I fjor var underskuddet på hele 1,6 millioner kroner for P5 Radio Hele Østfold AS.

På den positive siden har dritsinntektene økt ganske kraftig til 2,5 millioner, men det betyr altså at på et eller annet nivå har kostnadene økt enda mer.

Nå er det ingen grunn til å påstå at P4-gruppen har all skyld for underskuddet i 2015 og det går klart fram av regnskapet at de nå har ryddet opp i egenkapitalen, som for en gang skyld er på den riktige siden av 0.

Men, det er også svært lite igjen av det som en gang var et rikt lokalradiomiljø i Østfold. For ikke så mange årene siden var det en eller flere lokaldrevne radioer i hver av byene Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Etter at P4 overtok var det bare en redaksjon igjen, som skulle dekke hele Østfold. I sommer ble også denne lagt ned og all produksjon vil heretter foregår fra Oslo.

Lokalradio.no har hørt rykter om at flere aktører ønsker å få i gang en ny lokaldrevet radiostasjon for en eller flere av Østfold-byene, så siste ord er kanskje ikke sagt i denne sammenheng?

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar