Radionyheter

Hellkonferansen tar lokalradio på alvor

Både Nea Radio og Radio Trondheim er invitert til paneldebatt på den store lokale mediekonferansen i februar. Hellkonferansen tar debatten om “NRK – og de andre. Eteren endres”

– Hva gjør det med mediemangfoldet at NRK er så store? Hva skal NRK bruke kjøttvekta til? Når skal statskanalen begynne å samarbeide med andre redaksjoner? Og hva skal de samarbeide om?

Det er noen av temaene for paneldebatten som skal arrangeres på Hellkonferansen 2 – 4 februar. De skal selvsagt også innom FM-slukking og har merket seg lokalradioenes fremgang:

– 2018 er det første heldigitale året for riksdekkende radiokanaler. Bare lokalradioer sender nå på FM. Hvor mange lyttere har NRK mistet på dab-omleggingen?

Vi tar radio-debatten på Hell. NRK kommer. Det gjør også landets største lokalradio, Nea radio. Radiosuksessen puster NRK i nakken. Hva gjør Nea Radio riktig? Og hva har Radio Trondheim gjort feil? Hvorfor sliter de med å etablere en robust lokalradio i landets tredje største by?

Etter det lokalradio.no kjenner til er det Andreas Reitan (bilde) som deltar fra Nea Radio, og trolig Baard Danielsen fra Radio Trondheim. Fra NRK kommer Bjørn-Tore Grøtte i tillegg til lokale folk fra NRK. Debattleder er Erik Waatland, Medier24.

Andre emner i paneldebatten er:

– Mens vi er i eteren, gjør vi på Hell også et sveip innom den omstridte omleggingen av NRKs distriktssendinger på TV: Midtnytt har krympet. De daglige nyhetssendingene fra ditt distrikt har hatt et trofast TV-publikum, men nå velger NRK å gi mindre til de trofaste seerne. Hvorfor det?

Mens vi snakker om lisensfinansiert journalistikk, tar vi i samme slengen debatten om skjev konkurranse på nett: Er det uproblematisk at NRK har etablert landets nest største nettsted, mens andre mediebedrifter må betale sin journalistikk med annonser og brukerinntekter?

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar