Radionyheter

Dette er Norges 20 største lokalradiostasjoner

Kantar TNS offentliggjorde fredag en omfattende analyse over status for radiolytting i Norge i 2017. Konklusjonen for lokalradio er at bransjen holder seg godt i et radiolandskap som er i stor endring.

De fleste målte lokalradioene viser en stabil utvikling eller vekst, og samlet sett er økningen for daglig oppslutning på hele 10 %, går det frem av rapporten.

– Det er rimelig å anta at mange lokalradioer vil ha en positiv utvikling i 2017, spesielt de som har både FM og digitale sendinger, konkluderer Kantar TNS.

Som en del av den nevnte rapporten har Kantar TNS laget en rangert oppstilling over Norges største lokalradioer, målt i forhold til daglig lytteroppslutning. Her har man sammenlignet lyttingen for siste 12 måneder (Q4 2016 – Q3 2017) mot samme intervall i 2015/16 (Q4 2015 – Q3 2017).

Topplisten viser at The Beat er Norges soleklart største lokalradio med over 56 000 daglige lyttere. De følges av moderkanalen Radio Metro Oslo på en nesten like klar andreplass. Nesten 36 000 i Oslo og Akershus lytter til denne kanalen på daglig basis.

Lokalradioene med størst fremgang lyttermessig er Radio Tønsberg (4), Radio Sør (11), Hamarradioen (17) og Radio 3 Bodø (18), som alle mer eller mindre dobler sin oppslutning.

Merk at Nea Radio er den lokalradioen som har høyest prosentvise oppslutning i eget geografiske nedslagsområde. Dette området er imidlertid for lite til å gi kanalen nok lyttere til å få plass på listen over Norges største lokalradiostasjoner.

Dette er lokalradio Topp 20, målt i faktisk daglig lytteroppslutning:

[uberchart id=”41″]

Daglig dekning (Kilde: Kantar Media/Norsk Gallup | Forbruker & Media CATI | Alle ukedager)

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Som radiolytter i entusiastklassen synes jeg dette er gledelig. Håper nærradioen min legger litt mer i nyheter og aktuelt. Og tilpasser musikk bittelittegrann for et brederepublikum.