Alle ansatte i Nea Radio 2017. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Historisk høye lyttertall

Nea Radio øker og er nå dobbelt så stor som de store kommersielle radiokanalene. Det viser siste kvartalsmåling fra Kantar TNS. Nea Radio er også større enn NRK P1 i eget område.

Flere lytter til Nea Radio i alle aldre, men størst oppslutning har lokalradioen blant ungdom mellom 20 og 29 år (83,6 prosent), og voksne mellom 40 og 49 år (76,4 prosent).

Hver uke hører 62,4 prosent på Nea Radio, mens NRK P1s lytteroppslutning er 54,2 prosent. P4 har ukentlig 31.7 prosent oppslutning, og Radio Norge har 25,7 prosent oppslutning.

– Man kan høre på flere kanaler og derfor oppgi flere, men det er gledelig å se at så mange sier at de hører på Nea Radio, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Nea Radio, Andreas Reitan.

Økning etter FM-slukking

Lyttertallene fra Kantar TNS viser at lokalradio nesten doblet oppslutninga da rikskanalene forlot FM-båndet i Nordland.

– Det blir spennende å se hva som skjer i Midt-Norge. Nea Radio har likevel valgt å fortsette på FM, men samtidig også etablere et eget DAB-nett. Dobbel distribusjon er kostbart, men for oss er det viktigst at lytterne våre kan høre oss uansett teknologivalg, sier Reitan.

Fortsatt FM i bil

De fleste biler har fortsatt FM-radio, og undersøkelser viser at de fleste heller ikke har planer om å skifte til DAB.

– Beredskapsmessig er dette en utfordring, og vi forventer at Vegdirektoratet nå sørger for attunnelene får FM-signalene tilbake. Mener de noe med sikkerhet, er dette et svært enkelt, men også svært viktig hjelpemiddel for effektiv kommunikasjon i trafikken. Det sier administrasjons- og
økonomiansvarlig i Nea Radio, Stian Elverum.

– Mange tror fortsatt at FM har slukket eller skal slukkes. Det stemmer ikke, du kan fortsatt høre Nea Radio og mange andre lokalradioer på FM, iallefall til 2022. Trolig vil det norske FM-nettet aldri bli stengt, sier Elverum.

Ti ansatte

I det norske medielandskapet er Nea Radio annerledes-radioen. Når aviser og NRK nedbemanner, øker Nea Radio antall ansatte.  Nea Radio har i 2017 ansatt tre nye personer. Anne Gundersen er ny reporter i Stjørdal og Malvik,
Ola Dragmyrhaug er ansatt som teknisk ansvarlig og Hroar Wold Nordhaug er ansatt som ny salgssjef.

Nordhaug hadde sin første arbeidsdag 2. mai og er glad og imponert over de nye lyttertallene.

– Dette bekrefter det jeg har visst lenge. Etter at Nea Radio kom til Malvik og Stjørdal har folk virkelig begynt å høre på kanalen. Nå er det tid for å satse enda mer også her, sier den nye salgssjefen.

– 62.4 prosent ukentlig oppslutning betyr virkelig noe for annonsørene våre, sier Nordhaug. De fleste radiokampanjer går minst i ei uke, og da er det viktig å ha gode lyttertall, sier han.

Målingen som Kantar TNS har utført er målt i Selbu, Tydal, Røros og Holtålen kommuner i perioden fra og med 2. kvartal 2016 til og med 1. kvartal 2017.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Veldig fortjent – spesielt når NRK har villet ha færre lyttere, om vi skal tro Tøvmarks uttalelser. Tydelig at FM er et format som folket foretrekker fremfor det som Stortinget har krevd at befolkningen skal ta til seg.

    Selv om FM nå er stengt håper jeg virkelig NEA kan være beviset på at FM har kvaliteter som folket virkelig verdsetter stort. Om NEA i tillegg kan bre seg lenger ut i geografisk spredning – ville det være helt suverent også, så enda flere kan få høre kvalitet.