Stian Elverum FOTO: NEA RADIO
Radionyheter

Historisk høye tall for Nea Radio

Etter å ha hatt sendinger i hele Trøndelag i knappe to år, er Nea Radio  nå den aller største radiokanalen i Værnesregionen, det viser de nylig  publiserte lyttertallene fra Kantar TNS. Målingen er utført i alle  kommunene i regionen. 

Tallene viser at Nea Radio er størst i kommunene Frosta, Malvik, Meråker, Selbu, Stjørdal og Tydal. Totalt hører hele 17.829 personer på Nea Radio  i løpet av ei uke. Det er hakket foran NRK P1 som blir hørt av 15.992 personer. Radio Trøndelag oppnår en tredjeplass med 9.145 ukentlige lyttere, ifølge tallene som Nea Radio har offentliggjort.

MRK: Radio Trøndelag påpeker at de ikke har deknig i hele dette området. 

Kanaler som P4 Norge, P3, Radio Norge, P1+ og mP3 oppnår lyttertall på mellom 5 og 8000 lyttere i målingen. De største kanalene i regionen er definert som lokal eller regional radio, og det er gledelig å se så stor oppslutning om det lokale innholdet, sier daglig leder i Nea Radio, Stian Elverum.

I resten av Trøndelag er det 59.640 personer som hører Nea Radio hver uke. Det kvalifiserer til å bli Trøndelags tredje mest hørte radiostasjon, bare  såvidt slått av P4 og jevnstort med NRK P3 og Radio Norge. NRK P1 er største kanal med 147.373 lyttere.

Den største lyttergruppa i Værnesregionen er 50-59 år, hvor hele 47.4  prosent hører på Nea Radio. Lytting i de andre aldersgruppene viser mellom 41 – 45 prosent oppslutning. Den eneste aldersgruppen som er litt lavere er gruppa mellom 12-19 år, men også her er Nea Radio størst med 34.5 prosent oppslutning. NRK P3, som kanskje ville vært det naturlige førstevalget på radio for denne aldersgruppa, oppnår andreplassen og 24.2 prosent.

– Vi hadde en anelse om at tallene var høye, men dette er overveldende og svært gledelig at vi har så stor oppslutning i alle aldersgrupper, innrømmer daglig leder, Stian Elverum.

– Vi er svært stolte av å nå så mange lyttere etter å ha hatt dekning i hele fylket i så kort tid, sier Elverum. Lokalradioen har bestandig stått sterkt i det som tidligere var kanalens kjernekommuner, nemlig Selbu, Tydal, Røros og Holtålen.

– Vi valgte å utvide sendeområdet i 2017, og det har gitt svært positiv uttelling, mener Elverum.

Nå er målet å videreutvikle det kanalen er god på. – Vi skal fortsette å ha god og relevant journalistikk, i tillegg til å spille variert musikk, lover han.

– Vi kommer også til å ha fokus på å utvikle oss som serviceradio, der  du som lytter skal kunne få den informasjonen du trenger når du trenger  det, sier Stian Elverum i en pressemelding.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar