Foto: Medietilsynet
Radionyheter

Hutchinson vil ha lokal DAB-konsesjon i Oslo

Det er Hutchinson AS, med forbindelser til Metro-gruppen, som ønsker å sikre seg den lokale DAB-konsesjonen i Oslo, etter at Bauer leverte den inn. 

Det har ikke akkurat vært noen gullgruve å ha anleggskonsesjoner for lokal DAB i Norge. I region 2, som er Oslo, Asker og Bærum har Bauer Media levert inn sin anleggskonsesjon som aldri ble bygd ut. Hutchinson sitter på region 3, som overlapper region 2 og dekker hele Akershus.

Men, det er ikke fordi det er store penger å hente på lokal DAB, forklarer Svein Larsen i Hutchinson AS:

– Vi har ikke fylt opp blokk 3 og det er allerede mange som har forsvunnet fra den blokka så jeg tviler på at det er noe økonomi i denne blokka, sier Larsen til lokalradio.no. I stedet ønsker han å koordinere de to blokkene.

De som har forsvunnet fra DAB region 3 er blant annet: Ordentlig Radio, Scan Sat, Activa Hits, Radio Nord-Norge og Det norske Radioselskap.

– Dette viser nok at det ikke er lett å starte opp nye stasjoner og iallfall ikke kun på DAB. Det er vanskelig nok på FM også, men å få forretningsmessig drift Kun på DAB er nærmest umulig, sier Larsen.

Hutchinson skriver  i sin søknad at dersom de får denne konsesjonen vil de forsøke å finne andre aktører som vanligvis ikke har vært interessert i radiovirksomhet og plassere noen radioer som er interessert i et mindre område over i blokk 2.

Hvis det kommer inn flere søknader vil tildelingen kunne bli avgjort ved auksjon. Dersom Medietilsynet ikke mottar konkurrerende søknader innen fristen vil anleggskonsesjonen kunne bli tildelt søker.

Fristen for å søke er 22. november

LES MER OM DETTE 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar