Hanne Fjeldberg og Tommy Novik er Radio 3 Bodøs ansatte. (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Hvem er størst i Bodø?

I Nordlandsbyen Bodø er det to lokalradioer som konkurrerer om de lokale lytterne. Likevel hevder både Radio 3 Bodø og FM8000 Bodø at de er størst i byen.

Situasjonen i Bodø viser godt utfordringen med lyttertall. Ifølge lyttertallene til FM8000 er 52 prosent av Bodøs befolking innom dem hver tredje dag. Daglig har kanalen en oppslutning på mellom 12 og 15 prosent av innbyggerne.

– 37 prosent av byens befolkning hører på Radio3 hver måned. Tar vi med Radio Salten, når vi ut til 39 prosent, forteller Tommy Novik i Radio 3 til Bodønu.

Da skulle man tro man hadde svaret, men så enkelt er det ikke. Novik refererer til den offisielle lokalradioundersøkelsen fra KantarTNS, mens FM8000 har en helt annen undersøkelse og disse to kan derfor ikke sammenlignes.

Derfor er svaret at ingen vet hvem som er størst, selv om Geir Håkon Olsen i FM8000 selv ikke er i tvil:

– Sammenligner vi tallene, er vi størst, sier Olsen.  – Men samtidig handler det litt om hvordan du leser tallene. Vi har aldri vært en del av den samme undersøkelsen, legger han til overfor bodonu.no.

 

Oppvokst i samme lokalradio

Både Tommy Novik og Geir Håkon Olsen har sin fortid i samme radio, altså Radio 3. Olsen hadde allerede vært en stund i lokalradioen da Novik banket på døra:

– Vi hadde alltid bruk for folk som ikke skrev timer med gaffel. Tommy var ivrig ganger ti, det var gull, sier Olsen og smiler.

– Det var litt vemodig da Geir fikk nok og dro. Jeg lærte ekstremt mye av han. Geir skal ha mye av æren for at jeg trives så godt med det jeg gjør, sier Novik til Bodønu

Begge kanalene håper på mange flere lyttere neste år når rikskanalene skal slukke sine FM-sendere. Da blir Radio 3 og FM 8000 det eneste radiotilbudet for de mange som ikke har kjøpt seg DAB

– Alle lokalradioene i landet har fått konsesjon ut 2021. DAB-nettet er jo ikke bygd ut i nærheten godt nok til at man får inn kanalene over alt. I alle fall ikke i vår del av landet, sier markedssjef Johnny Gulbrandsen i FM8000.

De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM og det er ikke bestemt hva som skal skje med FM-nettet etter 2022. Det er en stor mulighet for at det blir radio på FM også etter dette.

HER KAN DU LESE MER FRA BODO.NU

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar