Radionyheter

Ingen FM-slukking i Danmark

Det blir ingen FM-slukking i Danmark i denne omgang. Det melder dansk TV2, som har fått nyheten bekreftet av flere uavhengige kilder.

Danske politikere har denne våren jobbet med et medieforlik, der et av forslagene var å stenge FM-nettet i 2021. Det blir det ikke noe av, ifølge de aller siste meldingene.

– FM-signalet bliver ikke slukket i en aftale om medieforliget. Det sier Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, til TV 2 Danmark. Dette bekreftes samtidig av flere regjeringskilder.

Kulturminister Mette Bock opplyste tidligere denne måneden at hun ville utsette sitt eget forslag om FM-slukking i 2021 og når forhandlingene nå er i sluttfasen, er det tydelig at forslaget ikke kommer til å få støtte.

Flere politkere, blant annet Socialdemokratiets transportordfører Rasmus Prehn har vært bekymret over at bilister ikke ville kunne høre trafikkmeldinger over FM-radio med en så kjapp slukkedato.

Det er flere andre deler av medieforliket som er i forhandlinger, blant annet et forslag om å kutte budsjettene til statskanalen Danmarks Radio med 20 %.

Dermed ligger det fortsatt an til at Norge forbli det eneste land som har gjennomført en FM-slukking i flere år fremover. De aller fleste lokalradioene i Norge sender fortsatt på FM og har sett lyttertallene øke det siste året.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar