Knut Lilleåsen. Foto: Solørradioen
Radionyheter

Ingen jul uten Knut på radioen

Julen er tradisjoner både på TV og radio, og ikke minst på lokalradio. På Solørradioen har samme mann vært programleder for julesendingen i 21 år. 

For mange blir det ikke skikkelig jul uten Knut Lilleåsens røst på eteren julaften. I år setter Knut seg i studio i Solørradioen for 21. gang for å gi solunger i inn- og utland den rette julestemningen på morgenen 24. desember.

Sendingen er blitt en tradisjon og derfor blir det ingen store forandringer i «God jul Solør» i år heller. Primus motor og programleder for sendingen, Knut Lilleåsen, ser ingen grunn til å endre på et konsept som fungerer.

– Folk skal vite hva dem får. Det eneste som er annerledes er hvem vi ringer opp, hvem som er gjester i studio og hvem som får juleblomster av oss. Ellers er sendingen bygd opp på samme lest som tidligere, sier Lilleåsen.

Programmet involverer lytterne sterkt, både før, under og etter sending. Tilbakemeldingene fra folk var enorm da han gjennom Facebook spurte om tips til hvem som kunne ringes opp i år.

– Når vi går på lufta klokka 08.00 julaften er nok de fleste ferdige til jul, mens noen driver med innspurten. Det folk sier til meg er at de enten setter seg ned og koser seg med programmet, eller har det på i bakgrunn mens de gjør innspurten. For mange, meg inkludert, blir det nok ikke skikkelig jul uten denne sendingen. Men det er mye jobb, sier Lilleåsen.

I den siste timen av sendingen er det lagt opp til et voldsomt ringemaraton. Her skal solunger som har flyttet ut eller som ferier langt borte få sende hilsninger hjem til sine kjære. Det betyr mye for mange.

– De som har tips til solunger som enten har flyttet for godt eller som skal feire jul på litt spesielle steder kan ta kontakt med radioen eller meg direkte, forteller Lilleåsen.

Som tidligere år skal også SolørRadioens juleblomst deles ut i år. Her kan folk sende inn forslag til kandidater. Det kan være folk som har stått på litt ekstra for noen, eller som på annet vis utmerker seg. Blomstene blir kjørt ut på julaften og hilsningene sendt på radioen.

Mye av dette er hentet fra : ISOLØR.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar