Radionyheter

Ingen ville ha riksblokk 3

Det blir ingen tildeling av den såkalte riksblokk 3 i denne omgang. Saken tok en uventet vending etter utlysningen. 

Når Riksblokk 3 ble lyst ut vakte det stor forundring i radiobransjen. Mye fordi få visste at den eksisterte og mange lurte på hvem det var som ønsket seg den.

Riksblokk 3 er en frekvensressurs som i sin tid ble avsatt til Digital-TV, men siden den er ledig kan den også brukes til andre ting, som f.eks DAB. Den er allerede delt opp i 37 regioner, slik som lokal DAB, men ble lyst ut som en nasjonal ressurs.

Når noen søker på en ledig frekvensressurs er myndighetene pålagt å lyse dette ut offentlig, slik at andre aktører også får mulighet til å søke.

Nå viser det seg at det ikke har kommet noen andre søkere på Riksblokk 3. Og, ikke nok med det, den opprinnelige søkeren har også trukket sin søknad, får lokalradio.no opplyst.

Dermed blir det ingen tildeling av Riksblokk 3 i denne omgang. Nkom opplyser at de nå vil vurdere nærmere hva de vil gjøre videre med denne frekvensressursen.

Det er ikke kjent hvem som opprinnelig ønsket seg Riksblokk 3 og om hva de eventuellt skulle bruke den til.

I forrige uke ble Bauer Media tildelt en lokal DAB-konsesjon i Oslo og Akershus, men det er ukjent om dette har noen sammenheng.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar