Studio hos Danvik folkehøyskole FOTO: Privat
Radionyheter

Innsamling på egen popup-kanal

Radio Metro setter av en egen popup-kanal i forbindelse med at Danvik folkehøyskole arrangerer en større innsamling til inntekt for et skoleprosjekt i India. Kanalen og innsamlingsaksjonen starter i ettermiddag. 

– For første gang i historien gjør vi en så stor LIVE innsamlingsaksjon på Danvik folkehøyskole! I 24 timer skal de 200 elevene som går på Danvik mediefolkehøyskole jobbe knallhardt for å samle inn penger til solidaritetsprosjektet vårt med India, forteller radiolærer Gro Sivertsen Meinseth.

– Vi samler inn penger til skolen, LIMS i Dumka, sånn at ungdommer i et av Indias mest fattige områder skal få mulighet til skolegang og en bedre fremtid. Og vi vet at det funker, for hvert år drar en gjeng elever og lærere til India og ser at skoleutbyggingen er i utvikling. Så nå vil vi ha med oss familie, venner og alle som følger innsamlingsaksjonen vår til å være med å gi! (Vipps nr. er 71 38 3), forteller radiolæreren.

Storstua på skolen er bygget om til et fargerikt studio, og alle elevene er i sving, enten de er på kamera, radio, som scenograf eller programleder. Startskuddet går i dag, fredag 17.01 kl. 14 og  avsluttes 24 timer senere,  lørdag kl. 14.  Publikum er hjertelig velkommen til å komme besøk!

Det blir live sceneshow, mange fine reportasjer, auksjoner, spennende gjester og elever som blir utfordret på forskjellige måter for å få inn det beløpet som er satt oss som mål.

– En jente sier hun skal tatovere seg live i studio, en gutt skal forvandles til en indisk prinsesse, det skal spises chilli, klippes hår, sykles maraton, produsere spillefilm med hjelp av seerne, osv., forteller Sivertsen Meinseth.

Innsamlingsaksjonen sendes som video stream  https://24timerforindia.no i tillegg til at den sendes på skolens egen radiokanal, kanal1drammen.no og FM107 lokalt i Drammen og omegn.

I tillegg sendes altså innsamlingsaksjonen på popup-kanal hos Radio Metro over store deler av Østlandet og på Sørlandet.

– Vi ser at et slikt samarbeidsprosjektet gjør store ting for miljøet på Danvik. Alle elevene er i sving, må samarbeide på vers av fag og klasser og erfarer at alle trengs og er viktige på hver sin måte for å få et så stort prosjekt i havn, forteller radiolæreren.

Hun nevner spesiellt en av elevene, Aasmund som er 20 år og har et brennende engasjement for radio. Det er Aasmund som har ansvar for radiosendingen denne helgen og er snart klar for å holde seg våken i 24 timer for å sørge for at det hele kommer på lufta!

Det er ikke alt i sendingen som kommer til å egne seg like bra på radio, ettersom det også er en TV-sending. Men da vil Aasmund sitte klar og spille god musikk for radiolytterne.

HER KAN DU HØRE SENDINGEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar