Foto: Pål Lomeland
Radionyheter

Interessant og inspirerende radiosamling på Røros

Midt-norsk lokalradiokonferanse på Røros samlet rundt 25 deltagere fra nord til sør til en høyaktuell samling på Røros sist helg.

I 24 år har den nå tradisjonsrike radiokonferansen blitt arrangert og det var et spennede og variert program som ble servert deltakerne.

Konferansen ble innledet av Norsk Lokalradioforbund som blant annet redegjorde for lokalradios situasjon og hvilke muligheter som ligger i det digitale radioskiftet. Den nært forestående FM-slukkingen for riksknalene var selvsagt også et viktig tema. Region redaktør Sigrid Gjellan hos NRK kunne fortelle at statskanalen nå gjør mange redaksjonelle grep for å ruste seg til en digital fremtid. Også Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge var tilstede. Han informerte deltakerne om den kommende slukkingen med utgangspunkt i deres statusrapport til myndighetene som ble avlevert 100 dager før FM-slukkingen starter i Nordland.

LES MER: Møter jordskjelvet med tidenes beste radiotilbud

Også representanter for lokalradiobransjen informerte om sine planer for fremtiden. Baard Danielsen driver Radio Trondheim og sender kun på DAB i dag. Det skal han fortsette med og han ser positivt på fremtiden. I det digitale radioskiftet må vi som lokalradio jobbe knallhardt for å levere lokal kvalitet. Mange kommer til å skifte kanal og få seg nye favoritter i året som kommer, sa han til gruppen av lydhøre tilhørere.

Nils Martin Kristensen fra den samiske minoritetsradioen GLR vil ikke satse på DAB. Det handler i utgangspunktet om økonomi, da det er dyrt å bygge lokalt DAB-nett i et så stort geografisk stort område som Finnmark er. Han kom likevel med et stikk til forkjemperne av DAB, da han karakteriserte teknologien et pauseinnslag i radiohistorien.

Andre temaer som ble tatt opp var hvordan man kan samarbeide bedre, og da særlig med naboradioene. Vi fikk blant annet et innblikk i hvordan Hedmarksradioene lager sine utesendinger og vi møtte en pensjonert redaktør som snakket om slips og godt språk.

– Vi opplevde at seminaret var vellykket med stor variasjon i programmet. Mange satte pris på at både representanter fra forbundet,  Digitalradio Norge og NRK deltok på seminaret.  De tilbakemeldingene vi får fra deltagerne er at det er viktig å samles for å dele erfaringer, lære av hverandre og ikke minst – ha en sosial samling, sier arrangør Nils Kåre Nesvold til lokalradio.no.

Han kan fortelle at det i år var noe færre deltakere enn vanlig.

– Det er flere grunner til at det var færre deltakere. Tilbakemeldingene er at konferansen bør legges til november i stedet for oktober på grunn av jakt og kollisjon med andre aktiviteter. Under evalueringen søndag var en av konklusjonene er at det er viktig å videreføre dette som et årlig seminar på grunn av alt som nå skjer i bransjen.

Mist-Norsk lokalradiokonferanse arrangeres av Nea Radio i spissen for Sør-Trøndelag lokalradioforening.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar