Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Interesse for FM-konsesjon i Nord-Norge

Flere har meldt sin interesse for en allmennradio-konsesjon som ligger både i Nordland og i Troms og Finnmark fylker, der det allerede er en lokalradio. 

Medietilsynet opplyser at de har mottatt to søknader om lokalradiokonsesjon (FM) i konsesjonsområde 17- 16 Tjeldsund, Evenes og Skånland.

Det er Radio Bardufoss AS som søker om allmennradiokonsesjon (kun innholdskonsesjon), og Radio Bø SA som søker om allmennradiokonsesjon (eller eventuelt nisjeradiokonsesjon).

Radio Bø SA har oppgitt at radioen vil søke om anleggskonsesjon hvis dette er nødvendig for å kunne få allmennradiokonsesjon på sendernett 17-16-00.

I konsesjonsområde 17-16 er SN Radio eneste konsesjonær. SN Radio har nisjeradiokonsesjon (konsesjonsnummer 3722).

Radioen har innholds- og senderanleggskonsesjon for sendernett 17-16-00.

Det er altså allerede er en radio i området, SN Radio, som ifølge sine nettsider sender døgnet rundt med musikk og hyggelige hilsninger! SN står for Salangen Nyheter, som også er avis og web-TV, i tillegg til FM-sendinger.

I henhold til forvaltningsloven § 16 skal parter gis anledning til å uttale seg før et vedtak treffes. Medietilsynet anser eksisterende konsesjonær som part når ny søknad om konsesjon i området foreligger og ber SN Radio uttale seg før 2. oktober.

Sendernettet som i dag er i området dekker delvis både Harstad og Narvik, i tillegg til stedene som er nevnt nedenfor, ifølge SN Radio:

– I Ramsund, Kongsvik, Ballangen, Kjeldebotn, Narvik, Bjerkvik, Evenes, søndre del av Skånland, deler av Tysfjord kan du høre oss på FM 107,5.

Søndre Skånland, Gausvik, Sandtorg, Evenes,store deler av Tjeldsund, Ballangen, Kjeldebotn, deler av Tysfjord, deler av Ibestad høre oss på FM 105,6.

Grovfjord, Sandstrand, Tovik, deler av Ibestad høre du oss på FM 102,6. I Bogen og Liland kan du høre oss på FM 103,9, skriver SN Radio på sine hjemmesider.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar